Великобритания и държави от Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ)

...
Великобритания и държави от Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ)
Коментари Харесай

Великобритания, Норвегия и Исландия се разбраха за правата на гражданите

Великобритания и страни от Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ) реализираха съглашение за правата на жителите, в случай че Обединеното кралство напусне Европейски Съюз без съглашение. Лондон е постигнал договорености с Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, оповестиха от исландското държавно управление, представено от " Ройтерс ".

Споразумението пази правата на жителите от ЕАСТ, живеещи във Англия, както и на английските жители в страните от ЕАСТ, се споделя в известието.

Допълва се, че договорката дава сигурност на жителите при положение Брекзит без договорка.

В края на предишния месец в Европейския парламент утвърдиха безвизов режим за британците. Евродепутатите поддържаха концепцията жителите на Обединеното кралство да нямат потребност от виза, когато пътуват до Шенгенското пространство (и България) за краткосрочно престояване до 90 дни във всеки 180-дневен интервал.

При подписване на съглашение преди 29 март тези правила ще стартират да се ползват в края на преходния интервал. Ако Обединеното кралство обаче напусне Европейски Съюз без съглашение, тези правила ще влязат в деяние от 30 март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР