Великобритания гласува за нов парламент на извънредни общи избори. 650

...
Великобритания гласува за нов парламент на извънредни общи избори. 650
Коментари Харесай

Горещо от Острова! Как във върви вотът във Великобритания?

Англия гласоподава за нов парламент на изключителни общи избори. 650 депутати ще бъдат определени от близо 47 милиона регистрирани гласоподатели. Консервативният министър председател Тереза Мей свика вота, тъй като се надява партията й да реализира по­-голяма болшинство и тя да има повече успокоение в договарянията за Брекзит.

Гласуването е в цялостен ход. Всичко протича обикновено и няма известия за проблеми. На места в източен Лондон, в това число в квартал " Баркинг ", където са живели двама от нападателите на Лондон Бридж, има засилено полицейско наличие, само че всички наподобява умерено. Гласуват и доста младежи. Необичайно този път не се организират локални избори, а това значи, че резултатите могат да станат известни по-­рано от нормалното в петък следобяд. Гласуването завършва в среднощ българско време.

За предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “ журналистът Коста Стефанов, който живее и работи в Лондон посочи, че огромните медийни компании в страната провеждат специфични екзитполове и ще оповестят прогнозните резултати минути след края на вота. изясни той. Във Англия изборната система е мажоритарна и в действителност е доста мъчно да се предвижда, без значение от процентите, които има дадена партия, тъй като всичко зависи от това по какъв начин ще гласоподават хората по места, Напълно е допустимо Тереза Мей да загуби болшинството си в Народното събрание, тъй като тя направи няколко много неправилни хода по време на предизборната акция.

Най­-сериозният от тях беше, че нанесе доста сериозен удар върху главния си електорат ­пенсионерите. 80% от пенсионерите нормално гласоподават за Консервативната партия. Тя обаче реши в предизборната акция да разгласи, че ще бъде въведен по този начин нареченият " налог деменция ", т.е. хората, които имат потребност от обществени грижи, когато са доста възрастни, ще би трябвало да предадат къщите си на частни компании, които реализират тези грижи. Веднага след третия терористичен акт, този в Лондон, Тереза Мей беше упрекната, че е съкратила полицейските сили с 20 000 души по времето, когато беше министър на вътрешните работи....

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВОТА ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР