Великобритания гласува на предсрочни парламентарни избори. Вотът беше свикан от

...
Великобритания гласува на предсрочни парламентарни избори. Вотът беше свикан от
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Великобритания гласува на ключови избори

Великобритания гласоподава на предварителни парламентарни избори. Вотът беше призован от премиера Борис Джонсън, който не съумя да прокара своята договорка за Брекзит. Гласуването стартира в 9:00 часа българско време и ще продължи до среднощ.

46 млн. английски жители имат право на глас през днешния ден. За тяхното доверие ще се борят ръководещата Консервативна партия на Борис Джонсън, най-голямата съпротива - Лейбъристите на Джеръми Корбин, само че мощна поръчка за Народното събрание дават и Либералдемократите.

Партиите се борят за болшинство в 650-местния английския парламент. За да получат такова са им нужни 326 места.

В момента Консерваторите имат единствено 298 и разчитат на поддръжката на дребната Северноирландска юнионистка партия. Ако Лейбъристите заемат по-категорична позиция по въпросите за Брекзит и решат да поддържат оставането в Европейски Съюз, могат да получат поддръжката на и на останалите партии.
Джереми Корбин, водач на Лейбъристите: Когато ме попитат какво в действителност избираме, отговорът няма по какъв начин да бъде по-ясен - дали да продължим да бъдем ръководени от министър-председател, на който не можем да имаме доверие.... Искаме да живеем в тъждество, а не да ни ръководят свръхбогатите.

 © БГНЕС  Джереми Корбин: Брекзит без договорка е Джереми Корбин: Брекзит без договорка е "Брекзит в интерес на Тръмп "
Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин отсрочи срещата с другите опозиционни партии, на която трябваше да се разиска Брекзит без договорка. Сега предстоящият...

Във финалната си изява в акцията министър председателят Борис Джонсън за следващ път сподели какво тъкмо възнамерява да направи, в случай че завоюва. В своята изборен регион Ъхсбридж той закова табела с надпис " Да завършваме с Брекзит ".

Възможните сюжети за Брекзит след изборите са няколко.
 © БГНЕС  Борис Джонсън се превъплъти в артист от Борис Джонсън се превъплъти в артист от "Наистина обич " пред гласоподавател
По-малко от два дни остават до парламентарните избори във Англия. И в опит да притегли колкото може повече гласове министър председателят Борис Джонсън пок...

Ако Борис Джонсън завоюва безапелационно - да прокара своята договорка и страната да напусне още на 31 януари. Възможно е обаче да стартират и нови договаряния с новите европейски водачи - изключително, в случай че на власт пристигна Джереми Корбин. Не е изключено Брекзит въпреки всичко да има и то без договорка, само че това е най-лошият вид както за Англия, по този начин и за останалите 27 страни от съюза. Сред разновидностите са още втори референдум за напускането или просто анулация на Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР