Великобритания е споделила с 16 съюзници в НАТО подробности за

...
Великобритания е споделила с 16 съюзници в НАТО подробности за
Коментари Харесай

Великобритания обвинява Русия в глобална кампания от кибератаки

Великобритания е споделила с 16 съдружници в НАТО детайлности за злонамерена съветска киберактивност в техните страни през последните 18 месеца. Това стана ясно от изтекла в медиите информация за речта на английския външен министър Джереми Хънт в границите на конференция за киберзащитата на НАТО в Лондон, съобщи БГНЕС.
Хънт упреква съветските разследващи служби в " световна акция ", ориентирана против сериозната инфраструктура. " Тази световна акция се стреми също да компрометира мрежите на централното държавно управление ", предизвестява той.
" Мога да разкрия, че през последните 18 месеца Националният център за киберсигурност (на Великобритания) е споделил информация и оценки с 16 съдружници на НАТО - и с още повече страни отвън Алианса - за съветската кибернетична активност в техните страни. "
По време на конференцията ще бъде казано още, че опитите за въздействие върху изборите в Съединени американски щати и Украйна " нарушават интернационалното право - и оправдават симетричен отговор ". " Заедно ние разполагаме с благоприятни условия да отговорим на всевъзможни офанзиви. Трябва да сме подготвени да ги използваме ", се споделя в речта на външния министър на Англия.
На 20 април 2018 година представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че английското общество приготвя разпространението на изказвания за " мними " киберзаплахи от Русия. Целта е да бъде получено позволение за антируска хакерска атака, " която, в случай че бъде приложена, фактически ще бъде нападателно и непровокирано деяние ". Дипломатическото посланичество на Москва в Лондон отиде даже по-далеч, като характеризира обвиняванията против Русия като образец за провокативната политика на Лондон.
Отношенията на Лондон с Москва се утежниха по време на ръководството на президента Владимир Путин, като кулминационната точка настъпи с отравянето предходната година на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал на английска земя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР