Великобритания е провела голяма офанзивна киберкампания срещу терористичната група Ислямска

...
Великобритания е провела голяма офанзивна киберкампания срещу терористичната група Ислямска
Коментари Харесай

Великобритания провела кибератака срещу Ислямска държава

Великобритания е провела " огромна офанзивна киберкампания " против терористичната група " Ислямска страна ". Това разкри шефът на английската секретна организация GCHQ Джеръми Флеминг, представен от Би Би Си. 

Операцията е засегнала способността на терористите да координират офанзивите си и е възпряла тяхна агитация, изясни някогашният сътрудник на Ми6 на конференция в Манчестър. 

Това е първият случай, в който Англия систематично е възпирала онлайн напъните на съперник в границите на военна кибер акция. Флеминг означи за случая в първата си обществена тирада като шеф на GCHQ. По думите му следствията от интервенциите варират в необятен обсег. 

" През 2017 година ДАЕШ откри, че е съвсем невероятно да популяризира омразата си онлайн, да употребява естествените си канали да сее риториката си или да основава доверие в изявленията си ", сподели той. 

Флеминг изясни, че огромна част от кибероперацията е била прекомерно сензитивна тематика, с цел да се приказва за нея. Чрез акцията обаче били възпрени онлайн интензивности на групата и даже били унищожени нейна екипировка и мрежи. 

Флеминг добави, че битката с ИД не е завършила, тъй като групата е траяла да търси и организира или въодушевява последвали офанзиви във Англия, както и че английските сили за сигурност са разкрили нови неуправлявани пространства, в които тя може да базира интервенциите си.  

Освен това Флеминг подлага на критика Русия за нейно " недопустимо киберповедение ", което по думите му създава  " нарастваща заплаха за Англия " и нейните съдружници. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР