Великобритания е подготвена за редица сценарии в Русия, заяви днес

...
Великобритания е подготвена за редица сценарии в Русия, заяви днес
Коментари Харесай

Риши Сунак: Напрежението между „Вагнер“ и Путин? Не може да бъде!

Англия е готова за редица сюжети в Русия, съобщи през днешния ден министър-председателят Риши Сунак, представен от Ройтерс.

Той означи евентуално дестабилизиращото влияние на напрежението сред групата „ Вагнер “ и съветския президент Владимир Путин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин бе изправен през уикенда пред невиждано предизвикателство към властта си при несполучлив протест на тежковъоръжените бойци от частната наемническа формация „ Вагнер “. След тези изключителни събития както другарските, по този начин и враждебно настроените към Русия страни да търсят отговори на въпроса какво може да последва в страната с максимален нуклеарен боеприпас в света, отбелязва Ройтерс.

Сунак заяви, че Англия следи събитията деликатно.

„ Прекалено рано е с цел да се предвижда сигурно какви може да бъдат следствията от това, само че ние естествено сме готови за редица сюжети, както постоянно ще бъдем “, съобщи английският министър председател пред кореспонденти.

„ Това е обстановка, която проучваме и следим от известно време, тъй като сме наясно с евентуално дестабилизиращото влияние на противозаконната война на Русия в Украйна и с, не може да бъде, напрежението сред групата „ Вагнер “ и режима на Путин “, добави той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР