Великобритания е изправена пред сериозна здравна криза, подхранвана от рязкото

...
Великобритания е изправена пред сериозна здравна криза, подхранвана от рязкото
Коментари Харесай

Заболяванията на гърба изправят Великобритания пред здравна криза

Англия е изправена пред сериозна здравна рецесия, подхранвана от внезапното увеличение на проблемите с гърба и шията , породени от все по-заседналото, затлъстяло и застаряващо население и от увеличението на отдалечената работа, оповестява в. „ Гардиън “.

Според формалните данни съвсем един милион души в Обединеното кралство са прекомерно заболели, с цел да работят заради болести на гърба или врата, което заплашва да провали напъните на министрите за увеличение на работната мощ и за напредък на стопанската система.

Младите дами са най-чувствителни към минусовите температури

Според разбор на в. „ Гардиън “ разноските за обществени помощи единствено за хора с проблеми с гърба са се утроили за две десетилетия до 1,4 милиарда паунда годишно и са се нараснали с повече от една четвърт спрямо интервала преди пандемията

Здравните специалисти в страната обявиха, че големият растеж на проблемите с гърба и шията, провокиран от нездравословния метод на живот и сеизмичните промени в моделите на работа, наред с други фактори, се форсира бързо и заради обстоятелството, че доста от засегнатите нямат достъп до лекуване.

Студът форсира кръвосъсирването и оказва напън върху сърцето

В множеството случаи проблемите с гърба или врата могат да бъдат решени или усъвършенствани с бърза физиотерапевтична оценка, съвет и рехабилитация.

Националната здравна работа обаче изпитва дефицит на физиотерапевтичен личен състав, а хиляди пациенти са в описите на чакащите. Някои пациенти със мощни болки са принудени да чакат толкоз дълго, че развиват други здравословни положения, като да вземем за пример меланхолия.

Как да се отървем от болката в гърба и крайниците? - Fenaxon

Кризата е толкоз сериозна, че в отделенията за незабавна здравна помощ идват хора с болки в гърба или врата, тъй като нямат други благоприятни условия, обявиха здравните ръководители.

Професор Камила Хоторн, ръководител на Кралския лицей на общопрактикуващите лекари и най-възрастният фамилен доктор във Англия, изрази угриженост, че болките в гърба са се трансформирали в „ прекомерно постоянно срещано положение, което визира милиони ".

Неправилната работна поза, еднообразните придвижвания и местенето на тежки товари са измежду главните причинители

Според нея персоналните лекари все по-често се сблъскват с пациенти, които имат „ в действителност изтощителни проблеми " с гърба и врата. „ В някои случаи дотам, че те в действителност не могат да правят ежедневни задания, без да изпитват ужасна болежка ", прибавя още тя.

Последните данни, събрани от Службата за национална статистика (СНС), демонстрират, че 2,9 милиона души имат проблеми, свързани с гърба или врата. Около 995 000 души са били класифицирани като стопански неактивни затова сред януари и март предходната година, което е с 28% повече от 779 000 през същия интервал на 2019 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР