Великобритания е имала най-високия темп на индекса на потребителските цени

...
Великобритания е имала най-високия темп на индекса на потребителските цени
Коментари Харесай

Инфлацията във Великобритания се понижи

Великобритания е имала най-високия ритъм на показателя на потребителските цени в Западна Европа през март, откакто индикаторът се е намалил с по-малко от предстоящото, написа Ройтерс.

По данни на Национална статистическа работа (ONS) инфлацията през март се е намалила до 10,1 на 100 от 10,4 на 100 през февруари, оставайки над упованията на икономистите, които предвидиха индикаторът да се намали до 9,8 на 100 на годишна база. Инфлацията във Англия доближи своя 41-годишен връх от 11,1 на 100 на годишна база през октомври предходната година.

Въпреки спада през март Англия е единствената страна в района, която регистрира двуцифрено повишаване на цените на дребно през предишния месец.

Националната статистическа работа заяви още, че цените на храните и безалкохолните питиета са се повишили с 19,1 на 100 на годишна база през март - най-голямото сходно нарастване от август 1977 година

Миналия месец " Банк ъв Ингланд " (Bank of England) съобщи, че чака инфлацията да " спадне доста " през второто тримесечие, откакто предвижда инфлацията за март да се намали до 9,2 на 100. Всичко това усилва опцията централната банка на Обединеното кралство да предприеме ново увеличение на лихвените проценти, като през вчерашния ден 80 на 100 от икономистите чакаха това да се случи на идващото й съвещание,предаде Българска телеграфна агенция.

В еврозоната инфлацията през март е била 6,9 на 100 на годишна база, 2,9 на 100 в Швейцария и 5 на 100 в Съединени американски щати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР