Великобритания е готова да предостави като заем на Украйна всички

...
Великобритания е готова да предостави като заем на Украйна всички
Коментари Харесай

Великобритания - готова да даде на Украйна всички замразени активи на Руската централна банка

Великобритания е подготвена да даде като заем на Украйна всички замразени активи на Руската централна банка в Обединеното кралство. Това съобщи английският министър на външните работи Дейвид Камерън пред Камарата на лордовете (горната камара на английския парламент), представен от " Гардиън " и Българска телеграфна агенция.

Тези средства може да бъдат употребявани като гаранция за изплащането на репарации на Украйна от страна на Русия поради военната инвазия, добавя Камерън.

" Има опция или да бъде провиснал синдикиран заем, или да бъдат издадени облигации, които да бъдат обезпечени със замразените съветски активи. По този метод ще можем да дадем тези пари на украинците със знанието, че те ще ни бъдат върнати, когато Русия им заплати репарации ", съобщи Камерън.

С тези средства Украйна може да купи оръжия и муниции или да понижи бюджетния си недостиг, показва " Гардиън ". Британският външен министър означи, че Англия възнамерява да заеме доста по-голяма сума на Украйна от замразените съветски активи, които Европейският съюз разисква да й даде. 

Смята се, че в границите на Обединеното кралство активите на Руската централна банка възлизат на малко под 30 милиарда евро. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР