Великобритания е готова да наложи санкции за сътрудници на силовите

...
Великобритания е готова да наложи санкции за сътрудници на силовите
Коментари Харесай

Лондон ще приложи закона “Магнитски“ към съпричастни в убийството на журналист

Великобритания е подготвена да наложи наказания за сътрудници на силовите структури и държавни ведомства на Саудитска Арабия. Става дума за лист, в който ще влязат имената на хора, които имат общо с изгубването и евентуалното ликвидиране на журналиста Джамал Хашкаджи.
Саудитецът работел за The Washington Post. За решението на Лондон оповестява Independent, цитирайки дипломатически източници.

На тези, които попаднат в листата, ще бъдат наложени наказания по закона „ Магнитски “ и по-точно на последните ремонти в него. Това значи да бъдат глобени чужденци, упрекнати в жестоко нарушение на човешките права.

По този мотив английският външен министър Джереми Хънт съобщи, че в случай че се потвърдят обвиняванията в ликвидиране на журналиста, за Ер Рияд ще има тежки последствия.

Живеещият в Съединени американски щати 59-годишен анализатор на The Washington Post изчезна безследно в Турция. Той е бил командирован там по отношение на посещаване на държавна делегация на Саудитска Арабия в Турция. Хашкаджи посетил консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, с цел да оформи документи за бракосъчетание на годеницата си, която живее в Турция.

Още тогава турски медии оповестиха, че журналистът е погубен в консулството. Имало видео записи. Предполага се даже, че посредством часовника си, самата жертва е записала гибелта си.

На 12 октомври The Washington Post написа, че Хашкаджи е бил убит и разчленен. Засега няма публично удостоверение на тази информация от Анкара. Наблюдатели обаче допускат, че турските управляващи не дават записите на Вашингтон, с цел да не признаят, че службите на страната са вкарали подслушвателни и видео устройства в дипломатически задачи на други стани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР