Великобритания е готова да кандидатства за домакинство на Евро 2028,

...
Великобритания е готова да кандидатства за домакинство на Евро 2028,
Коментари Харесай

Домакинството на Англия за Евро 2028 под въпрос поради малкия брой стадиони

Великобритания е подготвена да кандидатства за домакинство на Евро 2028, само че тази кандидатура е под въпрос заради дребния брой игрища, които Англия може да предложи.

Броят на британските игрища в офертата за домакинство на Европейското състезание може да бъде понижен до единствено пет. Медии оповестяват, че взаимната кандидатура на Британските острови към този момент е изгубила игрища от Висшата лига като този на Арсенал и Лийдс. Други терени във Висшата лига, които не се преглеждат сега, са на Саутхемптън, Лестър, Уулвс, Брайтън и Нотингам Форест.

Само игрища с потенциал над 30 000 могат да бъдат домакини на подобен конгрес. Някои от следните - " Олд Трафорд ", " Тотнъм Хотспър Стейдиъм ", " Лондон Стейдиъм ", " Етихад ", " Сейнт Джеймс Парк " и " Вила Парк " също ще изпадне от кандидатурата. Офертата ще включва и игрища в Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и Република Ирландия. Само 10 стадиона сега са сигурни, че ще стигнат до финала и единствено пет в Англия, като " Уембли " към този момент е обезпечен.

Въпреки това Евро 2028 може да се разшири от 24 на 32 тима. Другите четири селекции на Англия ще бъдат разграничени на по една от Юга, Мидландс, Севера и Крайния север за обезпечаване на заслужено систематизиране на мачовете. " Анфийлд " и " Стамфорд Бридж " към този момент бяха извадени от листата, защото терените им са прекомерно дребни, с цел да одобряват мачове от Европейско състезание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР