Великобритания е готова да гарантира сигурността или да обезпечи с

...
Великобритания е готова да гарантира сигурността или да обезпечи с
Коментари Харесай

Великобритания обещава изтребители на България, ако даде самолети на Украйна

„ Англия е подготвена да подсигурява сигурността или да обезпечи с изтребители всяка страна, която желае да изпрати съветски или руски бойни самолети на Украйна “. Това сподели в петък, 24 февруари, английският министър на защитата Бен Уолъс, представен от Ройтерс.

Англия изпрати муниции и оръжия в Украйна и сега образова войските й да употребяват английски танкове, само че се възпротиви на молбата на украинския президент Володимир Зеленски да изпрати и бойни самолети. Съюзниците от НАТО не са склонни да дават съвременни западни бойни самолети на Украйна с аргумента, че образованието на екипажите ще отнеме прекалено много време, отбелязва ДПА. Великобритания разполага с изтребители Eurofighter и F-35.

Уолъс съобщи, че един от методите за бърза поддръжка за Украйна е страните, които разполагат с изтребители „ МиГ-29 “ и „ Су-24 “, да ги дарят на Киев, а Англия ще подсигурява тяхната сигурност и ще им даде изтребители за краткотрайно прилагане, цитира го и Българска телеграфна агенция. Британският министър обаче не е сигурен дали някоя от тези страни е склонна да предприеме това на този стадий.

България има изтребители МиГ-29 и Су-25. Президентът Румен Радев и служебният му боен министър Димитър Стоянов са изрично срещу даването на самолети на Украйна. „ Тази мантра, която се насажда, че видите ли с даването на остарялото съветско въоръжение ще се решат незабавно проблемите с модернизацията и остарялото съветско въоръжение, е несъстоятелна. Прозорецът към този момент е затворен, само че вероятното количество, което щяхме да получим, е незначително на фона на цялата нужда от превъоръжаване на българската войска “, сподели Радев преди дни.

Британският министър на защитата опроверга всички, които изясняват, че България не може да получи западни оръжия, в случай че съобщи руските си на Украйна, разяснява Ивайло Мирчев от Демократична България. „ Ние ще проследим дали ръководещите ще изискат откровено западни самолети, или ще водим полемики кой разбирал от военно дело и кой не “, добавя той във Facebook.

Още наказания

Британският министър на външните работи Джеймс Клевърли пък разгласи, че Обединеното кралство постанова възбрана за износа на всякакво съоръжение, за което е открито, че се употребява от Русия на бойното поле в Украйна.

Министерството на външните работи, Общността на нациите и развиването на Англия заяви, че интернационално координираният пакет от наказания включва възбраната за експорт на части за самолети, радиооборудване и електронни съставни елементи, които могат да бъдат употребявани от съветския военнопромишлен комплекс.

Лондон налага санкции и на редица членове на управлението на съветската държавна компания за нуклеарна сила „ Росатом “, както и на шефовете на двете най-големи съветски компании в региона на военната индустрия и на четирите най-големи банки.

„ Украинците се опълчват на Русия, само че не могат да се оправят сами. Ето за какво ние би трябвало да създадем повече, с цел да помогнем за успеха на Украйна “, съобщи Клевърли. „ Днес постановяваме наказания на елита, който ръководи основните промишлености на Путин, и се ангажираме да забраним износа за Русия на всички артикули, за които е открито, че Москва употребява на бойното поле “, добави английският министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР