"Великобритания, България очаква Обединеното кралство да остане стратегически партньор на

...
"Великобритания, България очаква Обединеното кралство да остане стратегически партньор на
Коментари Харесай

Борисов към Мей: Очакваме Обединеното кралство да остане наш партньор

"Великобритания, България чака Обединеното кралство да остане стратегически сътрудник на Съюза по основни въпроси като сигурността и битката с тероризма “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред английския си сътрудник Тереза Мей, по чиято покана е на работно посещаване в Лондон.

"Много съм благополучен, че с Туск и Юнкер се стартира тематиката с съответните параметри.

Канят ме, не тъй като съм толкоз прекрасен, а това, което направихме за Балканите, се вижда.

Лошо нещо е Брекзит и би трябвало да го преодолеем ", заключи българският министър председател.

Двамата разискаха съдействието в региона на миграцията и на сигурността. Беше дадена висока оценка за взаимоотношението сред специфичните служби на България и Англия, оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Тереза Мей ми даде обещание българските възпитаници във Англия да държат матура на майчиния си език " , сподели Бойко Борисов след срещата.



"Оптимист съм за това, което обясних. Тя ме разбра и изясни, че е изключително значимо българският език да е задоволителен за децата във Англия и да държат матурата на български език ", добави министър председателят Борисов.

Борисов уточни, че чака поддръжката на Лондон за интеграцията на страните от Западните Балкани. По думите му, тяхното приобщаване към фамилията на демократичните полезности е най-голямата гаранция за сполучливо, несъмнено и спокойно развиване на европейския континент.

В Гърция Ердоган даде за образец разбирателството си с Бойко Борисов

Борисов: Турция е нашият максимален европейски комшия

"Надеждите за Западните Балкани са огромни - освен за инфраструктурата. Надявам се, че с Ципрас и Заев ще стигнем и до решение за името, би трябвало да се реши този въпрос, с цел да може Македония да върви по пътя на Европейски Съюз и НАТО, това е витално значимо за нас ", разяснява още той.

"Ние напущаме Европейски Съюз, само че не и Европа " , разяснява министър председателят Тереза Мей.

Тя уточни, че като някогашен вътрешен министър на Англия може да оцени положените от България старания в процеса на преодоляване на мигрантската рецесия в Европа и за битката с тежката престъпност.

„ Затова благодаря на теб и на България за помощта, която оказахте в общата ни битка с проведената престъпност, тероризма и трафика на хора “, сподели Тереза Мей.

Борисов разяснява и решението на американския президент Доналд Тръмп за Йерусалим.



"Винаги сме твърдели, че и Израел, и Палестина, и народите им са ни другари. Мен ме касае това, което се случва на Балканите. В Йерусалим занапред ще се развиват нещата ", сподели той.

"Пихме британски чай. Казах й: "Дай го този британски чай, да го видя ". Като пристигна тя в България, ще я черпя с кисело мляко ", приключи министър председателят.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР