Великобратания, Франция и Италия отчитат забавяне на разпространението на коронавируса.

...
Великобратания, Франция и Италия отчитат забавяне на разпространението на коронавируса.
Коментари Харесай

Великобратания, Франция и Италия отчитат спад на заразените при локдауна

Великобратания, Франция и Италия регистрират закъснение на разпространяването на ковид. Епидемията във Англия леко е отслабнала, като индикаторът R за репродуктивност на ковид към този момент е под единица. Това свидетелства, че вторият локдаун в Англия е лимитирал разпространяването на болестта, споделиха през днешния ден държавни специалисти, представени от Ройтерс.

Броят на новите случаи с ковид в Обединеното кралство е намалял до равнища сред 0 и 2 на 100, разгласи Научната работа към държавното управление. Стойността на цифрата R варира сред 0,9 и 1, което значи, че всеки десетима носители на вируса го предават на сред 9 и 10 индивида. През предходната седмица цената на R беше 1,0-1,1.

Учените разясниха, че изчисленията им се базират на данни за цялото Обединено кралство до 24 ноември. Според тях спадът значи, че рестриктивните мерки в Англия, въведени на 5 ноември, дават някакво позитивно влияние, само че това не е дефинитивна оценка.

Режимът на локдаун в Англия, където живее към 85 на 100 от популацията на Англия, е със период до сряда. Той ще бъде сменен от система на строги ограничавания по райони. За дните към Рождество Христово се планува разхлабване на строгите районни ограничения и за интервал от пет дни на закрито ще могат да се събират хора от три семейства.

Англия разгласи през днешния ден 16 022 нови случая на ковид и 521 умряли през последното денонощие. Вчерашните данни бяха надлежно за 17 555 новозаразени и 498 смъртни случая. Общият брой на доказаните случаи на ковид във Англия приближава 1 милион и 590 хиляди. Страната е на седмо място в света по този индикатор. Във Англия са умряли общо 57 551 индивида с ковид. Страната е с най-вече смъртни случаи в Европа и на пето място в света след Съединени американски щати, Бразилия, Индия и Мексико.

Франция също регистрира закъснение на разпространяването на ковид през днешния ден - ден преди да отворят порти магазините, продаващи артикули, които не са от първа нужда, съобщи Ройтерс.

Броят на новозаразените през последното денонощие е 12 459, до момента в който през вчерашния ден беше 13 563, а предишния петък - 22 882, демонстрират данни на здравното министерство.

Броят на настанените в болница пациенти с КОВИД-19 е намалял с 662 до 28 648 пациенти, а този на лекуваните в интензивни отделения - със 135 до 3883 души. Продължава наклонността от миналите две седмици към спад.

Президентът Еманюел Макрон сподели тази седмица, че въведените на 30 октомври карантинни ограничения може да бъдат вдигнати на 15 декември, в случай че до тогава новите случаи намалеят до 5000 на ден, а пациентите в интензивни отделения са сред 2500 и 3000.

Смъртните случаи, за които се оповестява през днешния ден са 957, включително 564 умряли за интервал от три дни в старешки домове и 393 през последното денонощие в лечебни заведения.

Общият брой на записаните във Франция инфектирани е над 2 милиона и 196 хиляди. Страната е на пето място в света по този индикатор след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Русия. Близо 52 хиляди души (51 914) с КОВИД-19 са умряли във Франция. Страната е на седмо място в мрачната статистика след Съединени американски щати, Бразилия, Индия, Мексико, Англия и Италия.

Италианското държавно управление ще разхлаби ограниченията против ковид в пет области от неделя, включително в най-богатата и многолюдна Ломбардия, заяви през днешния ден здравното министерство, представено от Ройтерс.

Ломбардия, Пиемонте и Калабрия ще бъдат преквалифицирани от алена в оранжев зона, а Сицилия и Лигурия - от оранжева в жълта.

Решението е било взето след последователно понижаване на броя на хоспитализациите на хора с КОВИД-19 в огромна част от Италия през последната седмица. Броят на новите случаи също спадна след достигнатия по-рано този месец пик.

За последното денонощие в Италия са регистрирани 827 смъртни случая и 28 352 новозаразени с ковид при направени 222 803 теста. Броят на приетите в болница е намалял с 354 от през вчерашния ден и през днешния ден е 33 684, а този на хората в интензивно поделение - с 64 до 3782.

През първата половина на ноември броят на признатите в болница се усилваше дневно с по към 1000 души, а на тези в реанимация - с почти 100.

Общият брой на доказаните случаи на ковид в Италия надвиши 1 милион и 538 хиляди. Страната е на осмо място в света по този индикатор. 53 677 индивида с КОВИД-19 са умряли в Италия. Страната е на второ място в мрачната статистика в Европа след Англия и шеста в света, изпреварена още от Съединени американски щати, Бразилия, Индия и Мексико.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР