Велико Търново. За осигуряване на безопасното движение на пешеходците монтирани

...
Велико Търново. За осигуряване на безопасното движение на пешеходците монтирани
Коментари Харесай

Велико Търново: За осигуряване на безопасното движение на пешеходците монтирани предпазни парапети при пропадналия тротоар над разкопките в манастирския комплекс „Великата лавра“

Велико Търново. За обезпечаване на безвредното придвижване на пешеходците инсталирани защитни парапети при пропадналия тротоар над разкопките в манастирския комплекс „ Великата лавра “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Тротоарната повърхност пропадна поради срутване на земна маса в региона на археологическите разкопки южно от църквата „ Свети Четиридесет мъченици “. Участъкът се намира на улица „ Св. Климент Охридски “, над зидовете от манастирския комплекс „ Великата Лавра “. Той е част републиканския третокласен път III-514.
За обезпечаване на безвредното придвижване на пешеходците върху част от пътното платно бяха инсталирани защитни парапети, ограждения и пътни знаци.
След предписание на кмета на Велико Търново Даниел Панов комисия от специалисти от общината и Регионалния исторически музей огледаха обширно засегнатата зона. Даниел Панов разпореди незабавно правене на план за спешен ремонт на тротоарната повърхност.
Община Велико Търново моли към водачите на моторни транспортни средства и към пешеходците да минават с нараснало внимание в региона и да се преценяват с краткотрайната организация на придвижване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР