Велико Търново. Велико Търново става част от кампанията Национални информационни

...
Велико Търново. Велико Търново става част от кампанията Национални информационни
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът става част от кампанията „Национални информационни седмици за осиновяването“

Велико Търново. Велико Търново става част от акцията „ Национални осведомителни седмици за осиновяването “, проведена от Българска асоциация „ Осиновени и осиновители “, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. С поддръжката на Общината и на Регионалната библиотека „ П. Р. Славейков “, в Старата столица ще се състои разширена среща и полемика по настоящи тематики и въпроси в сферата. За присъединяване са поканени родители, към този момент осиновили деца, кандидат-осиновители, осиновени, експерти и всички с интерес към тематиката.
Срещата е обществена и със свободен вход и ще се състои на 5 октомври (петък) от 17.00 ч. в Регионална библиотека „ Петко Р. Славейков “. В рамките на събитието ще бъде показана книгата на Дора Прангаджийска „ Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката “. Авторката е прочут психотерапевт и член на Българска асоциация „ Осиновени и осиновители “. Ще бъде прожектиран и филмът „ Триъгълник от обич “, основан по план на неправителствената организация, финансиран от фондациите „ Лале “ и „ ОУК “. Продукцията е отличена с премията „ Проект на годината в обществената сфера “ – 2016 година
В рамките на полемиката ще бъде разисквано правото на всеки човек да познава своите корени. Именно това е една от задачите на тазгодишното издание на самодейността „ Национални осведомителни седмици за осиновяването “. Акценти са сложени върху процедурата за законно търсене на биологичния генезис на осиновените хора, регламентирана в Семейния кодекс, механизмите за достъп до информация, изследване на потребността от промени за всеки осиновен знае за своя генезис при ценене както на неговите права, по този начин и на тези на осиновителите и на биологичното семейство.
От 2004 година до момента Българска асоциация „ Осиновени и осиновители “ подкрепя родители, пристъпили към осиновяване, и осиновени имащи потребност от поддръжка. В резултат на активността, в страната е образувана общественост от фамилии, осиновили деца, които взаимно се поддържат и обменят положителни практики за развъждане и образование на децата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР