Велико Търново. Три есенни похода ще съберат жителите и гостите

...
Велико Търново. Три есенни похода ще съберат жителите и гостите
Коментари Харесай

Велико Търново: Три есенни похода ще се проведат сред природата в общината като част от кампанията „Движи се и победи“

Велико Търново. Три есенни похода ще съберат жителите и гостите на града измежду природата. На 30 септември стартира есенният дял на акцията „ Движи се и победи “, оповестиха уредниците от Община Велико Търново , Младежки дом, Туристическо сдружение „ Трапезица – 1902 “, Регионална здравна ревизия. Разходката ще бъде до язовир „ Бижев дол “ в региона на село Буковец. Походът ще стартира в 9.00 часа от региона на автобусната спирка в квартал „ Чолаковци “ и включва преход живописна гора и било, откъдето се разкриват панорамни гледки към есенната природа.
Вторият стартов пункт е в село Буковец – пред постройката на кметството. За искащите да стартират похода от там Търговско дружество „ Трапезица – 1902 “ обезпечава превоз.
На 7 октомври е вторият тур измежду природата, по маршрут от Велико Търново до крайградската паркова околност Ксилифор. В 8.00 часа водачи ще чакат искащите да спортуват в квартал „ Асенов “ и кв. „ Света гора “. В 10.00 часа е началото на спортно-туристическия празник на Ксилифор. Много игри и надпревари са готови от уредниците – конкуренциите са по бранене на равновесие, скачане с чували, насочване, пукотевица с лък и други Подготвени са също надпревари по планинско колоездене, плажен волейбол, бадминтон, шахмат, лов на риба, лъвски скок и други
Кампанията „ Движи се и победи ” ще приключи на 14 октомври с поход до Петропавловския манастир, чието начало е в 9.00 часа. Голямата премия за участниците в есенния дял ще е велосипед, планувани са редица поощрения за най-активните фенове на спорта. Най-активното в туристическите празници учебно заведение ще получи премия от ръководителя на Великотърновски общински съвет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР