Велико Търново ще посрещне Нова година с атрактивно светлинно шоу

...
Велико Търново ще посрещне Нова година с атрактивно светлинно шоу
Коментари Харесай

Велико Търново посреща Нова година със светлинно шоу

Велико Търново ще посрещне Нова година с атрактивно светлинно шоу и концерт пред постройката на Общината.

На сцената ще излязат група „ Петте сезона “, Професионален фолклорен отбор „ Искра “ и Влади Ампов-Графа. Община Велико Търново се причислява към самодейността на Фондация „ Четири лапи “ за ограничение на фойерверките. Кметът Даниел Панов анулира зарята в новогодишната нощ.

Той моли към великотърновци да лимитират гърмежите в тези идни дни . „ Празничният дух е в споделените мигове с нашите близки и другари. Те са доста по-ценни, в сравнение с няколкото минути заря “, разяснява Панов.



Силният звук от фойерверките въздейства отрицателно на бебетата, на децата и хората с увреждания, на животните, на птиците. Празничната стратегия ще стартира в 23:00 часа на 31 декември, а първи на сцената на площад „ Майка България “ ще излязат изпълнителите от „ Петте сезона “, дружно със Стефан Диомов. В 23:45 часа е обичайният благослов, последван от празнично одобрение на кмета Даниел Панов.

Точно в среднощ точно на Нова година стартира светлинното шоу. Хореографията му е съчетана с химна на България. В първите минути от новата година Старата столица ще бъде огласена от неповторимото звучене на българския фолклор. Певците, музикантите и танцьорите от ПФА „ Искра “ ще поведат новогодишното хоро.

Кулминация на програмата ще са осъществяванията на Владимир Ампов-Графа. За Нова година Община Велико Търново подарява на жителите и гостите на града прожекция на аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов - тон и светлина “. Тя ще бъде излъчена от 18:00 часа на 1 януари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР