Велико Търново. С ритуал за полагане на венци и цветя

...
Велико Търново. С ритуал за полагане на венци и цветя
Коментари Харесай

Велико Търново: С ритуал за полагане на венци и цветя и богата празнична програма в града ще бъдат отбелязани 181 години от рождението на Васил Левски

Велико Търново. С обред за полагане на венци и цветя и богата празнична стратегия в града ще бъдат маркирани 181 години от рождението на Васил Левски. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Събитията стартират в 17.30 часа пред паметника на Апостола, където ще се състои показване на „ Плача за Левски! ”- есе от Националния книжовен конкурс „ Паметта за Левски през днешния ден “, в осъществяване на Ема Колева и Павел Люцов- членове на клуб „ Млад възрожденец “. В 17.40 часа ще се състои празнично слово на доцент доктор Марко Златев, учител по „ Военна история “ в НВУ „ Васил Левски ”, както и боен обред за полагане на венци и цветя на благодарност. В 18.00 часа ще се организира прекосяване в церемониален марш на Почетния часовой от НВУ „ Васил Левски ”. В 21.30 часа на площад „ Цар Асен І ” ще бъде показан аудио-визуалният театър „ Царевград Търнов - тон и светлина ”.
Във връзка с честванията в града се вкарва краткотрайна организация на придвижването. Затваря се за придвижване и се освобождава от паркирали коли сектора от ул. " Васил Левски " от Студентски стол №2 до постройката на Община Велико Търново за времето от 17.15 часа до 18.30 часа. За времето от 21.14 часа до 22.00 часа ще бъде затворен за придвижване на коли площад " Цар Асен I ", както и на обвързваните с него улици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР