Велико Търново. Пешеходните пътеки във Велико Търново ще бъдат маркирани

...
Велико Търново. Пешеходните пътеки във Велико Търново ще бъдат маркирани
Коментари Харесай

Велико Търново: Пешеходните пътеки в града ще бъдат маркирани с надписи „Огледай се“

Велико Търново. Пешеходните пътеки във Велико Търново ще бъдат маркирани с надписи „ Огледай се “, дружно с лява и дясна стрелки към тях. Това реши през днешния ден общинската комисия по превоз, сигурност на придвижването, публичен ред и сигурност, управлявана от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Идеята е на общинския консултант Георги Недев, който е изработил дизайна на надписите. Макетите ще бъдат направени от общинското сдружение „ Организация на придвижването, паркинги и гаражи “.
Инициативата „ Спри и се огледай “ е съгласувана със бранш „ Пътна полиция “ и има за цел да в допълнение да усъвършенства държанието на пешеходците като участници в придвижването, както и да заостри вниманието им към трафика от коли.
Надписите ще бъдат нанесени с пластична багра и ще бъдат ситуирани първоначално и края на всяко от обозначените места за секване. Разчертаването ще стартира в регионите на градските паркове, детските градини, яслите, учебните заведения и всички пресечки, където пешеходният поток е натоварен. Поетапно ще бъдат обхванати и останалите пътеки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР