Велико Търново. Над 500 състезатели от 35 държави ще вземат

...
Велико Търново. Над 500 състезатели от 35 държави ще вземат
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 500 състезатели от 35 държави ще вземат участие в Европейското първенство по спортно ориентиране в града

Велико Търново. Над 500 състезатели от 35 страни ще вземат присъединяване в Европейското състезание по спортно насочване за юноши и девойки до 18 години във Велико Търново. Това заяви на конференция основният секретар на надпреварата Григор Караиванов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Велико Търново . Той акцентира, че градът за първи път е хазаин на конгрес от подобен сан. Първенството започва на 28 юни и ще продължи до 1 юли. Като в този интервал ще се проведат три интернационалните старта по спортно насочване – спринт, дълга и щафетна отдалеченост. Състезателите ще бъдат разграничени в четири съществени възрастови групи – девойки до 16 години, момчета до 16 години, девойки до 18 години и юноши до 18 години. Очаква се в надпреварите присъединяване да вземат и представители на спортни клубове, с изключение на от европейски страни, също по този начин и от Съединени американски щати, Нова Зеландия и Австралия. Организатори на интернационалната демонстрация са локалния клуб СКО „ Трапезица 1954 ” – Велико Търново, взаимно с Българската федерация по насочване, Община Велико Търново, Община Елена, Община Лясковец, Търговско дружество „ Трапезица 1902 ” и учредителен комитет, формиран от най-хубавите съдии и ръководители от цялата страна.
Иван Димитров, който е част от организационния екип, заяви, че шампионата ще стартира със спринтова отдалеченост, която ще се организира на крепостта Царевец на 29 юни, сред 9.00 и 14.00 часа. Финалът ще е на площад „ Цар Иван Асен I ”. Официалното разкриване ще се организира вечерта, от 17.30 часа. То ще стартира с дефиле на всички страни-участници в центъра на Велико Търново. От 18.30 часа в Летния спектакъл е формалното награждаване на шестте най-хубави състезатели във всяка група от спринтовата отдалеченост. Вторият ден ще стартира със старт на дългата отдалеченост, която ще се организира в еленското село Мийковци. На 30 юни е стартът на Щафетата в региона на Петропавловския манастир край Лясковец. Отборът на България ще бъде показан от 15 състезатели и двама треньори. Желаещите ще имат опция да наблюдават и онлайн резултатите. Линк ще може да бъде открит в главното меню на уеб страницата на Европейското състезание – www.eyoc2018.eu. Ще има опция и за GPS следене в действително време на най-хубавите състезатели с наложена карта и спортния маршрут. Ще бъде конфигурирана и камера за живо предаване на финалния кулоар.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР