Велико Търново. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков,

...
Велико Търново. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков,
Коментари Харесай

Велико Търново: Министър Николай Нанков инспектира ремонта на пътя Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица

Велико Търново. Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, дружно с ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и кмета на Велико Търново Даниел Панов инспектираха рехабилитацията на сектор от пътя Велико Търново – Горна Оряховица през Арбанаси. Пътният сектор се рехабилитира главно, като средствата за това – към 2.2 млн. лева, са обезпечени от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Ремонтните действия стартираха в края на май месец, а срокът на осъществяване е 3 месеца. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие .
През есента бе ремонтиран и секторът Велико Търново – Арбанаси, който бе напълно преасфалтиран, тук-там – уголемен, завършено бе и отводняване край шосето. Местата, на които съществуваше заплаха от свлачищни процеси, бяха укрепени.
Министър Нанков инспектира и строителството на моста към село Шемшево, област Велико Търново. През 2017-та година при бедствието там част от моста беше опустошен. Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет отпусна над 1.1 млн. лева за построяването на новото оборудване, което е и най-прекият път от Велико Търново към няколко огромни села в региона, в това число Леденик, Пушево, Буковец, Керека и други
Новият мост, който ще е съществена връзка и с промишлената зона на Велико Търново, ще е с към 2 метра по-висок, необятен 10 и дълъг близо 40 метра. Ще има две ленти за придвижване, осветяване и ще бъде със повишена товароносимост. Мостът е ситуиран настрана от предходния, тъй че методът към него да не бъде със завой.
Очаква се новото оборудване да бъде готово през септември месец тази година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР