Велико Търново. Крепостта Царевец във Велико Търново ще бъде обагрена

...
Велико Търново. Крепостта Царевец във Велико Търново ще бъде обагрена
Коментари Харесай

Велико Търново: Крепостта Царевец ще светне в оранжево срещу насилието върху жени и деца

Велико Търново. Крепостта Царевец във Велико Търново ще бъде обагрена в оранжево на 25 ноември, оповестиха от пресцентъра на Общината . Инициативата на Зонта клуб в града, подкрепена от кмета инж. Даниел Панов, е част от световна акция против насилието върху дами деца, както и против трафика на хора.
Всяка година от 25 ноември стартират дните на интензивност на Зонта клубовете в целия свят, ориентирани против този вид закононарушения против личността. В 17,30 ч. в съботната вечер историческият рид в старопрестолния град ще бъде осветлен в оранжево, в символ на съпричастност и взаимност към потърпевшите от този вид закононарушения.
Отново с поддръжката на Община Велико Търново на 1 декември дамите от Зонта клуб Велико Търново ще експонират табла с потребна информация за предварителната защита против насилието и трафика на хора. Изложбата ще бъде подредена по пешеходната алея пред Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “.
През последните 15 години Зонта клуб Велико Търново осъществя разнообразни прояви в поддръжка на потърпевшите от тези закононарушения дами и деца. Организацията покачва информираността им за техните правата, дава безвъзмездни юридически и медицински съвещания и препоръки, спомага им пред органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.
Друг главен акцент е подложен върху предварителната защита против насилието и трафика на хора. Консултанти и уредници на събитията са дамите адвокати и лекари – членове на Зонта клуб, които притеглят и свои сътрудници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР