Велико Търново е в готовност да посрещне зимата, съобщиха от

...
Велико Търново е в готовност да посрещне зимата, съобщиха от
Коментари Харесай

Велико Търново е в готовност да посрещне зимата

Велико Търново е в подготвеност да посрещне зимата, оповестиха от общинската администрация. Разширена комисия, с специалисти от общината, снегопочистващите компании и експлоатационните сдружения е излязла със мнение, че е налице нужното техническо, организационно и кадрово застраховане за работа при зимни условия, е показал нейният ръководител заместник-кметът Георги Камарашев.

Осигурени са 750 тона сол и 1500 тона пясъчно-солна примес. Налична е и противообледителна химическа примес. Улиците ще бъдат почиствани от 10 снегорина, 8 машини за разпространяване на инертни материали, две фадроми, три камиона за транспортиране на снежни маси. В запас могат да бъдат пуснати още две комбинирани машини с гребла. Денонощните наряди стартират от 15 ноември.

Общинското дружество "Зелени системи " ще обезпечи 95 малогабаритни снегорина за тротоарите и пешеходните пространства към публичните здания. Близо 146 линейни километра е дължината на общинската пътна мрежа.

За всички 23 детски градини и 21 учебни заведения на общинско финансиране е обезпечен различен източник на топлинна сила, при нужда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР