Велико Търново. Дигитална система ще следи в реално време нивата

...
Велико Търново. Дигитална система ще следи в реално време нивата
Коментари Харесай

Велико Търново: Дигитална система следи в реално време нивата на Янтра и Белица

Велико Търново. Дигитална система ще следи в действително време равнищата на реките на Янтра и Белица. Три нивомера със модерни сензори и оборудвани с GPS-системи ще изпращат данните към надзорен център, основан в общината. Инвестицията е обезпечена по общинската капиталова стратегия и е част от ограниченията за предварителна защита и ръководство на рисковете от наводнения. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Първият сензор към този момент е инсталиран под моста на улица „ Сан Стефано “ в кв. „ Чолаковци “. Именно там е една от сериозните точки на равнището на р. Янтра. Вторият и третият нивомер ще бъдат сложени в сектор от течението на Янтра край с. Пушево и в Килифарево – в коритото на р. Белица.
В развой на създаване е и софтуерно решение, което ще разреши данните за речните равнища на Янтра и Белица да бъдат налични в уеб страницата на Община Велико Търново. По този метод те ще бъдат обществено налични във всеки един миг.
Новата система ще усъвършенства връзката сред всички институции, имащи отношение към предварителна защита и ръководство на рисковете от наводнения, бедствия и повреди.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР