Велико Търново. Десетки майки, заедно с техните деца и близки

...
Велико Търново. Десетки майки, заедно с техните деца и близки
Коментари Харесай

Велико Търново: В града се проведе пикник за кърмачета по повод световната седмицата за кърменето

Велико Търново. Десетки майки, дружно с техните деца и близки се включиха в пикник за кърмачета, който бе проведен във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Сред природата в парк „ Дружба ” те споделиха прекарвания и моменти от майчинството. Инициативата се организира за поредна година по случай Световната седмица на кърменето, която е отбелязвана от 1 до 7 август. Организатори са Община Велико Търново, Център за родители „ Happy Mums ”, Районната здравна ревизия и Младежкият дом в старопрестолния град.
Празникът в парка включваше доста игри и изненади, готови от уредниците за участниците. Всеки можеше да изрази гения си и да сътвори прочувствени и въздействащи писмени послания в поддръжка на кърменето. Раздадени бяха десетки награди – ваучери за извършване на покупки в огромна комерсиална верига.
Инициативата бе открита от шефа на общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ доктор Диляна Вачкова и от заместник-министъра на труда и обществената политика Росица Димитрова. Те споделиха, че пикникът за кърмачета се е трансформирал в обичаен празник и е един от многото образци за устойчивата обществена политика, провеждана във Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР