Велико Лефтеров или “Монах Велико”/36г./, който уби 28-годишен мъж в

...
Велико Лефтеров или “Монах Велико”/36г./, който уби 28-годишен мъж в
Коментари Харесай

Оставиха “Монах Велико” в ареста и той иска килия

Велико Лефтеров или “Монах Велико”/36г./, който умъртви 28-годишен мъж в Шумен единствено с едно пронизване остава в ареста с непрекъсната мярка задържане под стража. Както “Труд” писа, странникът се скара с двама братя роми в кв.”Гривица”, биха се с тухли, а Велико промуши смъртоносно с нож по-малкия. Преди това се заканвал към непознатите, седнали на скамейка, че ще пали джамии и убива роми.

Решението за непрекъснат арест е на арбитър Димчо Луков във вторник, когато Окръжният съд в Шумен гледа настояването на прокуратурата. И самият Велико не изиска независимост за себе си. Напротив, желанието му беше да остане в ареста. Адвокатът му Живко Жечев беше със същото мнение, поради риск от възмездие. Велико обитавал при баба си в Шумен от известно време. Близо до нейния блок живеела и семейството на ромите, които може да изискат да отмъстят.

Според арбитър Луков, на разположение са всички предпоставки, причинителят да остане в ареста. Има заплаха той да извърши същото закононарушение. За това приказват заканите, които е отправял както към хора в Шумен, по този начин и към неприкосновеността на храмове на несъмнено изповедание. Има заплаха да се укрие. Видно е, че Велико е обикалял из страната. Във фейсбука му е цялостно със фотоси от разнообразни градове, в това число и Варна. Освен това прокуратурата акцентира, че той е опитал да скрие оръжието на закононарушението, като е подхвърлил ножа под автомобил наоколо. Той е бил с 14-сантиметрово острие, което с едно пробождане засегнало сърцето и белия дроб.

Велико съумя да каже пред магистрати единствено, че е направил действието в отговор на нахлуване, т.е. в изискванията на неизбежна самозащита. Тепърва това ще се обяснява от проверяващи. Ще бъде изследвано и психологичното му положение в профилирано заведение, въпреки че за себе си той твърдял, че е здрав.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР