Великият Ерих Фром: В желанието си да имаме, ние проваляме

...
Великият Ерих Фром: В желанието си да имаме, ние проваляме
Коментари Харесай

Великият Ерих Фром: В желанието си да имаме, ние проваляме живота, разбиваме сърца и страдаме от самота…

Великият Ерих Фром: В желанието си да имаме, ние проваляме живота, разрушаваме сърца и страдаме от самота…

Ерих Фром е психоаналитик и представител на неофройдизма и хуманистическата психоанализа в Германия. През своята богата академична и лечебна процедура, Ерих Фром учи човешката природа, видовете персона, откриването на смисъла на живота, любовта, методите и дилемите на логиката на психиката и други Името му се свързва със задълбочено и даже виртуозно познаване на индивида като мощно парадоксално и многопластово създание. До най-дребните елементи от нетипични, само че извънредно разумни гледни точки. Избрахме няколко мощни мисли и цитата от великият Фром:

Не индивидът, който има доста, а индивидът, който е доста, съставлява същински ощастливеният и осъзнал се човек!

Великият Ерих Фром: В желанието си да имаме, ние проваляме живота, разрушаваме сърца и страдаме от самота… 03.07.24 22:30 Мастит специалист: Инвестиция в апартамент и/или злато остава най-хубавото решение! 03.07.24 22:18 Диана Дамянова пред SafeNews: Чакат ни още едни безумни избори 03.07.24 21:44 Изненада! Имотите през 2024 година са в пъти по-достъпни от 2015 година! 03.07.24 21:34 Хванаха онлайн педофил, карал деца сред 9 и 11 година да се демонстрират голи! 03.07.24 21:07 Днес все по-често желаеме да „ имаме “.„ Искам дете “ – вместо „ Искам да бъда майка “,

„ Искам да имам брачен партньор “ – вместо „ Искам да бъда брачна половинка “ и така нататък

Зад тези тънкости на езика стои действителното отношение на индивида към живота, неговото мото: или – аз владея някого, или – някой има мен…

В желанието си да имаме, ние проваляме живота, разрушаваме сърца и страдаме от самота…

„ За човек, който има “, постоянно му е незадоволително това, което има.

Недостатъчни са му парите, незадоволителна му е властта, незадоволително му е да има единствено една жена, незадоволителни са му приятелите, незадоволително е веселието, непълен е и той за самия себе си.

Потребителят, който е лишен от личната си същина, се състои от това, което има.

Любовта не е просто връзка със характерен човек; тя е отношение, ориентировка на характера, която е избрана от връзката на личността със света като цяло, а не във връзка с един „ обект “ на любовта.

 

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР