Велики Преслав. Ще съдействам да популяризираме в Европейския парламент старините

...
Велики Преслав. Ще съдействам да популяризираме в Европейския парламент старините
Коментари Харесай

Eвропейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Емил Радев: Ще съдействам да популяризираме в Брюксел старините на Велики Преслав

Велики Преслав. Ще спомагам да разпространяваме в Европейския парламент старините на Велики Преслав. Такъв ангажимент пое претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев, който бе посетител на събора на средновековното културно завещание „ Преславни дни – Велики Преслав 2019 ”, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ През миналия мандат проведох в Екологичен потенциал галерия на Варненското златно богатство – най-старото обработено злато в света. Събитието се организира под патронажа на премиера Бойко Борисов и беше приветствано от „ тримата огромни ” в Европейски Съюз – ръководителите на Европейската комисия, на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз. Находките от фонда на Регионалния исторически музей във Варна привлякоха голям интерес и в продължение на седмица изложбата бе визитна картичка на България в сърцето на Европа. За мен би било чест и наслада да покажем в Екологичен потенциал и шедьоврите от средновековното изкуство, които се съхраняват в Археологическия музей във Велики Преслав ”, съобщи, впечатлен от експозицията, Радев, като посочи, че България заема почтено място в Европейски Съюз.
„ За мнозина Брюксел е прекомерно надалеч, само че европейската взаимност е извънредно покрай хората – посредством обновената инфраструктура, посредством усъвършенстваната среда за живот и бизнес ”, безапелационен бе Емил Радев. Заедно с регионалния координатор на ГЕРБ и кмет на Шумен Любомир Христов той се срещна с членове и симпатизанти на партията от Велики Преслав и Нови пазар, измежду които бяха и кметове и съветници от общините.
„ Около 60% от нашето законодателство е в резултат на законите, признати в Брюксел, по тази причина българските ползи би трябвало да бъдат добре предпазени в Европейския парламент. През идващия мандат би трябвало да довършим значими за страната ни борби. Трябва да защитим евросредствата, който чакаме през новия програмен интервал да се усилят с 4 милиарда лева Това ще подсигурява повече вложения за развиване на българските общини. Трябва да довършим и битката с двойните стандарти при храните и напитките, с която като евродепутат се ангажирах и дружно с сътрудника Андрей Новаков извоювахме първата европейска стратегия с бюджет от 1,3 млн. евро. Ще продължа да се боря и с двойния стандарт, поради който България към момента не е част от Шенген, макар че още преди осем години е покрила всички критерии. Да пътуваме без инспекции в целия Европейски Съюз е значимо за жителите, за бизнеса, за развиването на туризма ”, акцентира Емил Радев. Той добави, че през миналия мандат интензивно работи за унищожаване на апостилите и потребността от заверка на публични документи в Европейски Съюз. „ С новото европейско законодателство улеснихме европейските жители. Ще се боря след две години, когато Европейска комисия ще проучва резултата от измененията, в приложното поле на директивата да бъдат включени и дипломите и удостоверенията за квалификационните степени ”, увери претендентът на ГЕРБ.
„ Европа има потребност не от популизъм, а от виновни решения, които да я създадат по-сигурна и да й подсигуряват разцвет. Затова с вота си на 26 май би трябвало да се противопоставим на популизма. ”, заключи Емил Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР