Великден наближава, а с това и свободните места по курортите

...
Великден наближава, а с това и свободните места по курортите
Коментари Харесай

Свободните места в хотелите и къщите за гости намаляват за Великден

Великден наближава, а с това и свободните места по курортите понижават. Поне такава е обстановката във Великотърновско, където 90% от къщите за посетители към този момент са резервирани. Подобна е обстановката даже и по родното Черноморие, въпреки че още не е за плаж.

Малкото хотели по Южното Черноморие, които ще работят за Великден, са в трескава подготовка за посрещане на гостите си. Поморие е обичаен избор за искащите да съчетаят отмора край морето със СПА процедури и лекуване с тиня и луга.

„ Комбинацията от тези две неща в действителност постоянно дава една необятна усмивка на лицата им ", сподели Ивелина Атанасова, която е СПА управител.

Предимно българи са резервирали този хотел за празниците.

„ Пакетите към този момент стартират от 2, 3, 4 нощувки, зависи кой, по какъв начин и с какво време разполага за този интервал. Това, което ние предвиждаме особено, са празнична стратегия, която е построена от разнообразни актьори, забавно българско обичайно меню за Великден. Разбира се, няма по какъв начин да не включим и козунаците. Активности, като правене на козунаци и други са безусловно наложителни за този интервал ", счита Георги Кадиев, административен шеф на хотелски комплекс.

Макар и през април да е към момента рано за плаж, разходките край морето са зареждащи. Гости за Великден чакат и в Несебър.

„ Една от музейните църкви е отворена целогодишно - „ Свети Стефан ", която е запазила истинските си фрески от 16-ти век. Отварят още четири музейни църкви, тъй че ще станат общо седем музея на територията на това малко полуостровче, има за всеки по нещо ", сподели екскурзоводът Мартин Желев.

Един по един отварят и крайбрежните питейни заведения.

В същото време 90% от къщите за посетители във Великотърновско към този момент са резервирани за пролетните празници.

Тази къща за посетители в село Малки Чифлик е заета за Великден още от средата на февруари. Домакинът й разполага с 25 кревати.

„ Съответно по отношение на разноските нали повишаваме и ние цените, само че въпреки всичко гледаме да сме налични. При нас цената варира от 30 до 40 лв. на човек, като за празниците приказваме за Великден. Поне 10-15 % е по-скъпа цената. Нашата къща позволяваме домашни любимци. Има спомагателна такса, само че тя не е за облага, а просто да покрие разноските след домашните любимци за почистването ", добави Лазар Чамурков.

Примамливи са тридневните пакети. Пакетите с изхранване, държат цени с 30-40% по-ниски от тези в хотелите.

„ Храната, която се подготвя е обичайната, от месни производители, прясно месо, агнешко, свинско, нали по отношение на желанието на клиента ", сподели Лазар Чамурков, притежател на къща за посетители и село Малки Чифлик.

Къщи за посетители има и в градовете, само че за отмора клиентите избират селски местоположения.

„ Понеже имаме в града къща и на село, тука има повече търсене в интерес истината. Хората желаят да избягат от града, да отидат на мира на чист въздух. И тази наклонност се вижда. Има по-голям интерес към селските парцели ", добави той.

В ход са и летните резервации.

„ Много хора от чужбина възнамеряват към този момент техните почивки. Даже имаме от чужбина, от Америка съответно ", акцентира Чамурков.

бТВ, „ Тази събота "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР