Великден е един от най-светлите празници. Всички ние го чакаме

...
Великден е един от най-светлите празници. Всички ние го чакаме
Коментари Харесай

Какъв Великден ще е, ако върху трапезата липсват тези 6 храни

Великден е един от най-светлите празници. Всички ние го чакаме с неспокойствие и колкото повече наближава, толкоз повече ни обзема еуфорията.
Цялото семейство се събира към трапезата и на драго сърце си похапва от блюдата, подредени върху нея.
Сигурни сме, че мнозина от вас, които от скоро са основали фамилии, не са напълно наясно с това какво тъкмо да сервират върху великденската софра.
Ние ще подчертаваме върху 6 съществени храни, без които празникът не би бил същият. Разбира се, всеки може да опитва и да я добави с тези гозби, които най-вече му се нравят.
Ето ги и нашите оферти:
Козунаци
Естествено, че това е една от храните, без които Великден няма по какъв начин да е оня баснословен и ярък празник, който всеки познава. Дали сами ще си ги приготвите няколко дни по-рано или ще заложите на обичана пекарна, е въпрос на персонален избор и желания.
Няма значение от къде и по какъв начин ще си набавите козунаците, то за тях има особено отредено място, което никоя друга храна не може да заеме.
Яйца
Великденските яйца провокират наслада в очите освен на децата, само че и на възрастните. Красиво декорираните им черупки ни карат да се усмихваме и да ги оглеждаме от всичките им страни, до момента в който очите ни не се изпълнят с благополучие.
Агнешко печено
Традиция е на Великден да се похапва агнешко месо, приготвено на фурна или друга тествана рецепта. Съществуват и хора, които не са последователи на локалните храни. Те обаче не лишават трапезата от агнешко и постоянно залагат на неговия богат усет и мирис.
 Великден 2021: Кога се пада и по кое време би трябвало да постим? Великден 2021: Кога се пада и по кое време би трябвало да постим?
Великден (Възкресение Христово) е денят, в който християните празнуват Възкресението на Сина Божи Иисус Христос. Това е на третият...

Зелена салата
Зелената салата е толкоз пресен а и вкусна, че даже не можем да си представим Великден без нейното наличие. Огромни купи преливат от зеленина, разбъркана с краставици, репички, зелен лук и обичан дресинг.
Козуначени кифлички
Козуначените кифлички, сходно на козунаците, са неизменима част от великденската софра. Те на усет наподобяват обичайния козунак, само че особеното при тях е самата вътрешност. Тя постоянно бива запълнена с локум или шоколад.
 Как да се спасим от преяждане на празничната софра Как да се спасим от преяждане на празничната софра
Яжте от всичко на великденската софра, само че внимавайте с количествата. Това предложи София Мазуренко, диетолог и треньор. " Мога да прочие..
Децата обичат да ги похапват, пълнейки джобовете си с кифлички, до момента в който възрастните им се любуват в компанията на следобедното си кафе.

Зелен чесън
Един зарзават, който с изключение на потребен, е също толкоз апетитен. Не всеки си разрешава да похапва чесън, когато пожелае, само че на Великден тази зеленина е съвсем наложителна.
Насладете се на всички тези ястия, които доста скоро ще красят трапезите ви и ги споделете с най-обичаните от вас хора!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР