Великден е един от най-дългоочакваните и любими празници за децата.

...
Великден е един от най-дългоочакваните и любими празници за децата.
Коментари Харесай

7 идеи да направите Великден незабравим за детето

Великден е един от най-дългоочакваните и обичани празници за децата. Не единствено поради ваканцията и времето за игри и занимания, само че и поради трепетното предпочитание на всички мъници да се включат интензивно в подготовката по посрещането на най-светлия християнски празник. Предлагаме ви няколко чудни хрумвания, с които да отговорим уместно на упованията на малчуганите ни, да отвлечем вниманието им от завладяващите видеоигри и да осъществим празника за тях с незабравими страсти:

Включете малчугана в процеса на боядисването на яйцата

Детето обича да ни следи, до момента в който се суетим из кухнята, само че повече избира да взе участие и то интензивно в забъркването на кулинарните чудесийки. Ето за какво, с цел да не скучае пред телевизионния екран да вземем за пример, запретнете ръкави и започнете дружно да боядисвате великденските яйца. Малчуганът единствено това и чака. За да избегнете риска от зацапване на кухненския плот и всичко останало, проведете прелиминарен „ инструктаж “ кое по какъв начин се прави. За да предпазите детето от оцапване с петна по дрешките, задоволително е просто да го облечете с по-стар тоалет или да му сложите престилка. Има няколко елементарни техники за боядисване на яйца, в които умерено може да включите и него. Особено забавно за детето ще бъде боядисването на пъдпъдичи яйца. Те са мънички, с тъмна петниста багра, което в допълнение ще сътвори у мъника още по-голям интерес.

Направете го асистент в домашната украса

Не подценявайте мъника и при великденската декорация на дома. Заедно с него подредете боядисаните към този момент яйца в ракитена кошничка с лакомства, разпръснете цветя върху трапезата, а другите ъгълчета декорирайте с върбови клончета или други великденски сувенири.

Сътворете дружно великденска декорация

Празникът е идеално време за развиване на креативните умения и въображение на дребния човек. Направете дружно декоративна тревичка. Нарежете тънки лентички от зелена хартия и помолете мъника хубаво да ги намачка. Запечените от вас фигурки от солено тесто дайте на дребния художник да оцвети с боички. Сътворете поставки за яйца благодарение на шаблони, които детето да изрисува и залепи.

Постройте къщурка за птици

Пренесете порива за творчество, което живее у всяко дете, от вкъщи и великденските яйца на открито измежду природата. Малките човечета обожават да следят и да се учат от огромните. Ето ви една концепция – измайсторете си саморъчно една или няколко изящни дребни къщички за птички. Оцветете ги, влейте им забавление и жизненост. Окачете ги на клон и вижте какъв брой бързо ще намерят в тях заслон пойните хвърковати събратя.

Играйте дружно на открито

Великден е прелестен мотив да прекараме повече време с децата си на открито в игри и занимания. Ритайте топка, тичайте след саморъчно направеното хвърчило, пускайте хартиени самолети, играйте на криеница или федербал, отидете на излет в планината. Старайте се да държите малчугана колкото се може по-дълго време надалеч от компютъра, таблета или тв приемника вкъщи. Постепенно култивирайте у него обич към природата и задружните игри на открито с другари.

Обогатете познанията на детето

Намерете време през празничните дни, до момента в който сте вкъщи, и запознайте любопитния хлапак със събитията от библейските предания. Подарете му детска брошура с илюстрации, описващи живота на Исус. Ако пък е по-голям, брошура с увлекателно изложение на събитията от Новия завет би разширило кръгозора на познанията му по отношение на християнските празници.

Посадете дръвче

Няма по-хубаво чувство за едно дете от това да почувства, че е значимо. А каква по-добра концепция от това да запретнете дружно ръкави, да излезете на двора или близкия парк и да посадите дръвче. Един хубав и градивен акт, който ще възпита у мъничето ви обич и почитание към възраждащата се природа. Благороден жест, който ще отвори сърцето и очите му за всяко живо творение на планетата.

Ако имате още хрумвания, ще сме щастливи да ги споделите с нас...
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР