Великден – празникът на празниците, празникът и тържеството на Възкресението,

...
Великден – празникът на празниците, празникът и тържеството на Възкресението,
Коментари Харесай

Отец Стилиян Табаков: Поклонническото пътуване е изживяване за душите и сърцата

" Великден – празникът на празниците, празникът и тържеството на Възкресението, тържеството на живота над гибелта ". Така разказа наближаващия празник пред БНР отец Стилиян Табаков от Поклонническо-просветния център " Св. Йоан Рилски ".

" В навечерието и по време на огромни празници, а за нас Възкресението е празникът на празниците – тогава Господ изпраща върху индивидите доста берекет, доста успокоение, една тънка наслада, една напълно тиха еуфория, която обгръща сърцата и душите ни и дава в индивида положителни усеща и трептения. Всичко това е от Бога, с цел да можем ние да обърнем внимание за смисъла на празника, който ще идва, за смисъла на индивида - по какъв начин като човешко създание стои пред Твореца и пред най-голямата обич, тъй като нашият Творец е най-голямата обич, която съществува в света, с неговата благосклонност, с благодатта, която пуска върху нас ", разяснява той.

По думите му поклонничеството е доста огромно преживяване:

" Това е преживяване освен с очите и ушите, само че и с душите и сърцата. По време на едно поклонническо пътешестване всички сетива на един поддръжник са отворени и Господ дава наслада на хората, които пътуват ".

Постоянно разширяваме кръгозора на нашите пътувания, акцентира свещеникът в изявление за предаването " Хоризонт до обед " и означи, че страната ни е извънредно богата на поклоннически места.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР