Величкият епископ Сионий и Константийският Яков са кандидатите, които имат

...
Величкият епископ Сионий и Константийският Яков са кандидатите, които имат
Коментари Харесай

Между Константийския и Величкия епископи Синодът ще избира Доростолски владика

Величкият свещеник Сионий и Константийският Яков са претендентите, които имат изискуемия брой гласове, след извършения през днешния ден избор за претенденти за нов Доростолски. Първият е събрал 18, а вторият 12 гласа от всичките 18 епархийски гласоподаватели от трите духовни околии на епархията - Силистренска, Дуловска и Тервелска. Всички бюлетини в урната за гласуването са били годни.
Останалите претенденти получиха надлежно Мелнишки свещеник Герасим - 3, Белоградчишкият Поликарп - 2, и Агатополският Йеротей - 1. Подготовката и процедурата по желание на митрополит на овдовелия Доростолски епархийски трон се водеха от Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.
 Руски митрополит разгласи за грях неспазването на ограниченията против ковид Руски митрополит разгласи за грях неспазването на ограниченията против ковид
Руският митрополит на Тоболск и Тюмен Димитрий разгласи за грях отхвърли за носене на маска и останалите условия за битка с ковид,...
След утвърждението от Св. Синод на Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) на епархийския избор, в първата неделя след него, митрополитите, членове на Синода, ще изберат и канонически ще утвърдят един от двамата претенденти, който да се възкачи на Доростолския епархийски трон.
По-рано денем митрополит Антоний отслужи св. Литургия в съслужение с протопрезвитер Добри Чаков, епархийски протосингел и духовници от Доростолска епархия. За почтено служение с офикията „ протойерей " в края на богослужението бе отличен духовник Роман Михалев. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР