Величка Велянова в истерична битка за запазване на статуквот С

...
Величка Велянова в истерична битка за запазване на статуквот С
Коментари Харесай

Министърът на културата Найден Тодоров решава за Италианския лицей в Горна баня


Величка Велянова в истерична борба за опазване на статуквот

С цел да се резервира статуквото в Италианския колеж в Горна баня, през последните няколко седмици непринудено се образува неофициална, полуконспиративна група. Подобно на своите прародители от 70-те години на предишния век в Китай, известна като " Бандата на четиримата " и тукашните им почитатели организират ежедневни секрети срещи в кабинета на погнатата да освободи поста на „ краткотрайно изпълняващ длъжността ", отлежала директорка Величка Велянова.

Тези, четиримата, непрекъснато си блъскат главите по какъв начин да опазят проклетото „ статукво ", а то е - елитно държавно учебно заведение, обрасло с голям брой паразитни частни структури, безмилостно изсмукващи финансовите му запаси.

И тук централната фигура е жена /както и в Китай - брачната половинка на Мао Дзедун/, Величка Велянова. Останалите трима - Спас Панчев, Росен Томов и Стилиян Тютюнджиев - всичките с меко казано противоречива известност в интернет пространството, оглавяват гореспоменатите частни фондации, асоциации, частна детска градина, частно учебно заведение... И доста, доста парцели, прехвърляни във всички направления.

Идеята на съглашателите е да се възползват от промяната на министъра на културата Велислав Минеков, да се присламчат към новия министър Найден Тодоров, да провалят провеждащия се сега конкурс за избор на шеф на НУКК и вуйна Величка да резервира поста си най-малко до привършване на образователната година - т.е., да се одобряват следващите няколкостотин „ надарени " деца на великодушни родители, заплатили съответните тлъсти такси в частния образователен предварителен център на щерка й Зорница.

А по-късно - Госпожата си е подготвила и „ бодра промяна " - на трона на „ фараона " официално да се възкачи протежето й Иван Капурдов, преподавател по биология, само че подмолно тя и „ бандата на четиримата " да продължат да дърпат конците. Далечната им цел - първоначално да се тушират назначените от Национална агенция за приходите данъчни инспекции, да се резервира непокътната построената 35-годишна империя. Носят се клюки, на които не желаеме да имаме вяра, че в по-далечна вероятност на мушката са и 120 дка в местността „ Камбаните ", благосъстоятелност на Лицея.

И както постоянно се случва в изстрадалата ни Родина, все ще се откри някой, тлъст на работното си място министерски служител от Министерство на културата, който ще си почовърка носа, ухото, ще се почеше по някое недотам обичайно място и ще провали състезанието за избор на нов шеф на НУКК, като се откри „ причина " за неговото отсрочване... Пък и за какво ли да си навлича неприятности с подобен „ неоспорим престиж " като Величка Велянова - притежател на най-високите държавни оценки - медал „ Стара планина ", „ Кирил и Методий ", „ Златен век "... за реализирани „ високи достижения " в образователния развой - Лицеят, след 35-годишното й умно управление, към този момент върви към дъното в класирането по триумф на държавните зрелостни изпити.

В последна сметка сагата с пенсионирането на „ незаменимата ", сякаш „ краткотрайна директорка ", Величка Велянова закупи исторически, театрален темперамент. От 15 години се повтаря един и същи сюжет - към края на образователната година от директорския кабинет се чуват измъчени стенания: „ Ох, преуморих се, тази година ще се пенсионирам ", само че през септември още веднъж Тя е на бойния си пост в директорския кабинет пред тв приемника със сериали. После пък..., образователната година към този момент е почнала и не е оправдано да се сменя шефа... И се стартира едно събиране на мелодраматични „ подписки от родители ", писане на писма от кой ли не до Президент, министър ръководител, до посолства и до... Бог знае още къде.

Така провалиха през предходната година към този момент един конкурс, на който 5-ма наивни запалянковци си бяха подали документите за шеф на Лицея. През тази година нещата се предвижиха с една стъпка напред - министърът назначи комисия, която утвърди трима претенденти, и... още веднъж греда - нов министър, нови подписки, нови, към този момент изтъркани интриги... Да не приказваме по какъв начин се усещат излъганите за следващ път участници в обявяваните състезания и дали им е останала и капчица религия в законите и в българските институции.

Пред новия министър на културата Найден Тодоров има два разновидността - да съблюдава закона и да завърши процедурата по провеждането на от дълго време стартиралия и изстрадан конкурс и в околните дни да назначи нов шеф на Италианския колеж, или да се остави да бъде впримчен в мрежите на статуквото и свободното рухване на Лицея да продължи...
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР