Велева е обвинена, че с мъжа си е убила възрастния

...
Велева е обвинена, че с мъжа си е убила възрастния
Коментари Харесай

Преди Малко В Съда Гръмна Чудовищен Скандал! Вижте Какво Решиха Магистратите За Убийството На Дядо Стефан От Люлин!

Велева е упрекната, че с мъжа си е умъртвила възрастния си татко. Тя обаче твърди, че не татко ѝ, а тя и фамилията са били жертви. Тя назова почтена постъпката на мъжа си, спрял по този метод дядото.

Свилен Велев пък изиска от съда да пусне от ареста жена му, която по думите му не знаела за убийството.

В правосъдната зала мъжът проговори за съдбовния 11 февруари, когато се счита, че се е случило то:

" Просто се сдърпахме и го ударих. Исках просто да го набия, но стана фал. С арматурно желязо. Просто го извлачих на едно балконче. Първо ме обиди с думи, които в този момент не мога да ги кажа, и по-късно заплаши, че ще ми разпродаде децата. Точно това му бяха думите ".

Софийският апелативен съд обаче не одобри, че Мария Велева не е съпричастна към убийството, базирайки се на свидетелски показания - в това число и на една от дъщерите - че с мъжа й са тормозели дядото душевен и физически. Други пък чули по какъв начин във съдбовния ден тя вика, че ще го пребие.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване. В него съдът разкритикува остро институциите, позволили макар сигналите, дългогодишно домашно принуждение и цялостна изолираност на трите девойки - на 13,14 и 18 години.

Самата Велева предишния път съобщи в съда, че не е ги е пускала на учебно заведение поради насилието там. Сега обаче премислила и решила, че би ги пратила да учат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР