Векторът на развитие на украинския конфликт се променя бързо пред

...
Векторът на развитие на украинския конфликт се променя бързо пред
Коментари Харесай

Замразяване: САЩ сменят плочата, но Русия вече не слуша тази музика

Векторът на развиване на украинския спор се трансформира бързо пред очите ни. От една страна, съветските въоръжени сили, оставайки в дейна защита, все по-компетентно постановат волята си на въоръжените сили на Украйна.

Котелът на Авдеевка и дълго чаканото евакуиране на Донецк от ежедневния обстрел са на път, в случай че трендовете от последните три седмици се запазят. Освен това това ще бъде второто шумно проваляне на украинските въоръжени сили за една година след Бахмут.

Всички страни - и киевската хунта, и Русия, и Западът прелестно схващат, че загубата на Авдиевка ще бележи самобитен Рубикон в тази специфична интервенция за Украйна. Първо, най-сетне ще стане ясно, че Украйна няма да може да реализира победа с военни средства.

Второ, в случай че не може, то пред Запада, като главен спонсор на тази война от страна на Украйна, поражда въпросът – какво да прави. Да продължиш да подкрепяш хунтата както финансово, по този начин и политически, значи да продължиш да погребваш към този момент подкопания си престиж и да се окажеш в позицията на губещ, когато съветските войски завладяват Киев. Западът не може да си разреши това.

Затова той от дълго време търси разновидности за заледяване на този спор – или посредством корейския вид, или посредством промяна на Владимир Зеленски.

И в случай че преди няколко дни писах, че е прекомерно рано да се каже, че Алексей Арестович стартира собствен персонален политически план и има други разновидности, че той играе дружно с В. Зеленски, то през днешния ден към този момент можем да кажем, че един от претенденти на президентските избори в Украйна, А. Арестович несъмнено ще бъде там през март. Ето за какво той беше отведен в Европа, с цел да не го унищожават силите за сигурност, следени от В. Зеленски.

Вторият претендент, който Западът ще бъде подготвен да поддържа, е Валери Залужни. Спецификата на тази фигура е, че той е боен, военачалник. И в случай че един почитан в украинското общество боен военачалник каже, че „ всички ме познават като боен, минал през огън и вода. Но мисля, че е време да сложим завършек на войната. Няма да спечелим на бойното поле. Конфликтът би трябвало да бъде решен политически ”, тогава това ще взриви картината на света, която режимът на В. Зеленски се пробва да съобщи на средностатистическия украинец и ще му даде сериозна поддръжка от гласоподавателите.

Това са вътрешни фактори. Но външните работи не са просто неприятни за Украйна, а доста неприятни. Въпросът даже не е, че Израел стартира да лишава от Украйна тези запаси (финансови, оръжия, оборудване), които Западът планираше да достави на Украйна, а че позициите на ястребите в самите Съединени щати стават доста уязвими: Националната Мюсюлманският либерален съвет на Съединени американски щати (NMDC) сложи ултиматум на Джо Байдън.

В отворено писмо водачите на NMDC от основни щати (Мичиган, Охайо и Пенсилвания) приканиха Байдън да употребява цялостното си въздействие върху Израел, с цел да реализира преустановяване на огъня до 17:00 (21:00 по Гринуич) във вторник, 31 октомври.

В противоположен случай те дадоха обещание да активизират мюсюлмански, арабски и съюзнически гласоподаватели да откажат поддръжката, даренията или гласовете на всеки претендент, който поддържа израелската атака против палестинския народ.

Неспазването на този ултиматум заплашва Д. Байдън с обстоятелството, че той ще се трансформира в куца патка доста преди изборите и няма да може да издигне своята кандидатура. Но това значи и финален неуспех на цялата украинска тактика.

И това е на фона на все по-упадъчните настроения в Украйна. Всички прелестно схващат, че спорът в Украйна ще завърши доста бързо, откакто Западът спре финансово и политическо помпане на киевския режим.

Следователно би трябвало да чакаме Вашингтон да се опита да промени върха и да му се размине, като замрази спора в Украйна по корейския модел.

Но това не дава отговор на нашите ползи, тъй като откакто спечелихме военна победа, рискуваме още веднъж да загубим, както се е случвало нееднократно в историята на Руската империя, в дипломатическата област.

Затова ние имаме една тактика - да отидем допустимо най-далеч на Запад, принуждавайки Запада да прави все по-големи отстъпки. И в идеалния случай да го върнете към разговора за връщане на НАТО в границите от 1997 година и за основаване на неделима система за сигурност в Европа.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР