Вежди Рашидов се отказа да участва в номинация за председател

...
Вежди Рашидов се отказа да участва в номинация за председател
Коментари Харесай

Вежди се отказа. Патов балотаж и на малките

Вежди Рашидов се отхвърли да взе участие в номинация за ръководител на 48-ото Народно заседание в потрисаща прочувствена тирада, която изправи на крайници безусловно всички присъстващи депутати.

Въпреки апела му да изберат ръководител, това не се случи и след балотаж сред по-малките партии, откакто ГЕРБ-СДС и Политическа партия не издигнаха повече свои кандидатури. Това бе четвърти балотаж за двата ялови дни на 48-ия парламент.

Никога през живота си не съм слагал пред името си нищо. От положителното име, което човек сътвори, няма купа по-голяма, съобщи Вежди Рашидов пред яловите си сътрудници.

Скулптурът изброи университетските звания, които има от Франция и Русия, почетните Доктор хонорис идея, преподавателския си опит от 11 години в Художествената академия, която е приключил с цялостно отличие, даже отхвърли му да бъде обсъждан за учен на Българска академия на науките (заради многото приказки у нас)… Никога не съм си поставял етикети, положителното име е най-важното, запомнете го като бащински съвет, сподели Вежди.

Той описа и инцидентното по думите му озоваване в Народното събрание преди дузина години, когато печели депутатско място в Кърджали.

На два пъти съм се отказвал да бъда в листа – единият след тежка болест, вторият – предходната година, сподели Вежди.

Разказа и преживелица с Дечко Узунов във Франция и по какъв начин по купата може и да те посрещат, само че изпращането е постоянно по гения.

Стойте близо до хората, всеки е произлязал от някакви хора, ние сме им длъжни, а не те на нас, сподели Рашидов.

Бащински ви поучавам, защитавайте хората, тъй като омразата е доста по-бърза от обичта, заключи той и изправи на крайници 239-те в 48-ия парламент.

Продължаваме промяната направиха доста огромна крачка – това се желае, желае се да работим за българския народ и ви приветствам, обърна се Рашидов към представителите на групировката, откакто отдръпнаха кандидатурата на Никола Минчев.

Когато оттеглихме достойното име на Росен Желязков – добър човек, попитаха ме може ли до момента в който Народното събрание проработи и се сформира, в името на това българският парламент да се сглоби, да седнем и да работим, да създадем комисии, сподели още Рашидов по отношение на това, че неговото име бе посочено като консенсусно предложение.

Това не е смешка, отговорността е ужасно огромна, предизвести Рашидов.

От най-високата естрада в страната той се извини на Корнелия Нинова за острите влизания, които са имали през годините. До през днешния ден ме гризе съвестта, че съм позволил с една дама по този начин да се държа, сподели той.

Моля, от тук нанатък отдръпвам номинацията си. Оттеглям в името на разсъдъка и ви апелирам, доста ниско стойте до хората, от които сте произлезли, сподели Рашидов.

Движение за права и свободи повтори номинацията си за Йордан Цонев, Българска социалистическа партия – за КРистиян Вигенин, а „ Възраждане “ заложи на адв. Цвета Рангелова, която не била в управлението на партията.

Рангелова събра 27 гласа за, 86 срещу и 112 въздържал се.

На балотаж отидоха Йордан Цонв със 102 за, 66 срещу и 57 въздържал се, и Кристиян Вигенин със 74 за, 7 срещу и 144 въздържал се.

При балотажа Цонев съвсем повтори резултата, като събра 102 за, 67 срещу и 56 въздържал се.

Вигенин завърши със 73 за, 11 срещу и 141 въздържал се.

Вежди Рашидов насрочи продължение на съвещанието на следващия ден от 10 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР