Вежди Рашидов е почетен гост на Световния форум за мир

...
Вежди Рашидов е почетен гост на Световния форум за мир
Коментари Харесай

Вежди Рашидов е почетен гост на световния форум за мир в Испания

Вежди Рашидов е почетен посетител на Световния конгрес за мир /WPF 2023/, който стартира през днешния ден в испанския град Барселона.

Форумът е основан като самодейност на Шенгенската фондация за мир, основан е в Люксембург и има 14 издания до момента. Тази година хазаин е Барселона. От 23 до 25 ноември тук ще се проведат 52 конференции с присъединяване на интернационалните учени, откриватели, специалисти, представители на управляващите, създатели и общественици. 

Ето какво съобщи Вежди Рашидов преди началото на форума:

„ За мен е чест да бъда почетен посетител  на този влиятелен конгрес, тъй като ясно съзнавам, че в нашия свят на световни рецесии и опълчване на религии и изнервени общества от ден на ден демонстрираме нетърпимост един към различен.Ето за какво считам, че мирът ще става още по-значим, тъй като е пристигнало време за толерантност, почитание, любов и почит към личностите на нашето време. България е част от евроатлантическата общественост, тя е външна граница на Европейския съюз и поставя доста огромни старания за въздържане на мигрантската вълна. Моята страна е изпълнила критериите за приемане в Шенген  и персонално аз считам, че Световният конгрес за мир, роден като самодейност на Шенгенската фондация за мир, може да изиграе основна роля в общите европейски старания за поощряване на разговора и толерантността на интернационалната сцена. “

Световният конгрес за мир бе открит от ректора на Барселонския университет Хоан Гуардиа Олмос.  На откриването участваха и Цветелин Цолов,  генерален консул на България в Барселона, както и българският художник Захари Каменов. 
Преди началото на форума Вежди Рашидов беседва с новия президент на Световния конгрес за мир Феликс Бенц, с регионалния шеф на Каталуня Карлос Прието Гомес и с Мария Еухения Гай, заместник-кмет на Барселона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР