Вегетарианка реши да се откаже от храните на растителна основа

...
Вегетарианка реши да се откаже от храните на растителна основа
Коментари Харесай

Жена започна да се тъпче с масло след 20 г. вегетарианството и ето какво я сполетя

Вегетарианка реши да се откаже от храните на растителна основа и в този момент яде по бучка масло всеки ден, оповестява Daily Mail.

Кериса Тейлър споделя, че в продължение на 20 години е избягвала да яде месо и други скотски артикули. Сега американката счита това за голяма неточност и приканва всички да употребяват повече скотски мазнини.

Най-необичайният детайл от новата й диета е маслото. Жената го употребява всеки ден, поставя го върху кюфтетата или го прибавя към костния бульон и се пробва да яде най-малко по 100 грама на ден.

„ 70% от калориите ми идват от мазнини “, показва Тейлър във видео, оповестено в блога й.

Според нея сходна диета покачва енергийните равнища, подкрепя усвояването на микроелементите и спомага за поддържането на здравето на червата и мозъка.

„ Когато сте на растителна диета, може да имате недостиг на минерали, тъй като нямате мазнини и това е един от тези проблеми, които имах в продължение на 20 години, до момента в който бях вегетарианка “, споделя тя.

Диетологът Аманда Харт обаче е на напълно друго мнение. По думите й, наситените мазнини са част от уравновесената диета, само че е значимо да се употребяват умерено. А прекомерната приложимост на мазнини може да е доста рискова.

„ Американската сърдечна асоциация и доста други уважавани здравни организации поучават да ограничите приема на наситени мазнини, с цел да поддържате здрава кръвоносната система “, показва тя.

„ Консумацията на цяла бучка масло, което съдържа огромно количество наситени мазнини, може да не е в сходство с тези рекомендации “, прибавя специалистката.

Харт отбелязва, че е значимо да се знае, че не всички наситени мазнини са идентични.

„ Въпреки че маслото от скотски генезис може да бъде включено в умерени количества в менюто, от решаващо значение е да се вземе поради цялостният състав на диетата и нейното влияние върху здравето “, поучава диетоложката.

„ Мисля, че е значимо да се има поради, че потреблението на несъразмерни количества наситени мазнини е обвързвана с нараснал риск от сърдечни болести и други здравословни проблеми. Най-добре е да имате по-балансиран метод към храненето, който включва многообразие от здравословни мазнини.

Важно е да се реализира баланс сред другите типове мазнини, в това число ненаситените, за които е потвърдено, че имат позитивен резултат върху здравето на сърцето “, поучава тя. 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР