Вегани излязоха на протест срещу убиването на животни заради кожите.

...
Вегани излязоха на протест срещу убиването на животни заради кожите.
Коментари Харесай

Вегани на протест: не искат да се отгреждат норки за кожи

Вегани излязоха на митинг против убиването на животни поради кожите. Те демонстрираха своето неодобрение пред Министерството на земеделието, храните и горите. Следващият митинг ще бъде след седмица – на 31 август.
 
  " Причината е беззаконието, което желаеме да предотвратим, а точно да се добави в Наредба 2 развъждането на американски норки в България ", сподели Владислав Иванов, член на Управителния съвет на Българския вегански съюз. Отглеждането на норки за кожите е нечовешко, неетично и излишно, безапелационен е той.
 
 Те са неразрешени, тъй като в случай че бъдат пуснати в природата, ще стартират да ядат скотски типове в българската природа. Ако две норки избягат от мястото, където биват отглеждани, те могат да продължат типа на независимост, сподели Иванов и направи аналог с червенобузата костенурка, която не е присъща за родните географски ширини, само че живее у нас.
 
В страни в Европа се постановат забрани за такива ферми за норки, като се оставя гратисен интервал от година-две, стана ясно от думите на представителя на веганския съюз. Страни на Балканите като Сърбия, Македония, Гърция също стартират да не разрешават развъждането на норки за кожа.  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР