Вегани излязоха на протест пред сградата на Съюза на ловците

...
Вегани излязоха на протест пред сградата на Съюза на ловците
Коментари Харесай

Вегани искат тотална забрана на лова на дивеч и риболова

Вегани излязоха на митинг пред постройката на Съюза на ловците и рибарите в България на столичния бул. „ Витоша “ с искане да бъде наложена цялостна възбрана на лова на дивеч и риболова. Според тях убиването на животни за наслаждение е израз на варварщина, която в днешно време е безсмислена и би трябвало да остане в предишното, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ За нас е безумство едни хора да се въоръжават с пушки и да вървят в горите и планините и да убиват животни за наслаждение. Някои от тях даже отиват в чужбина, където заплащат десетки хиляди, даже милиони, с цел да отстрелват почтени зебри, слонове, жирафи, полярни мечки. Според нас това е една изключителна патология, която в 21 в. няма място в нашата просвета, няма място в нашето общество. Това е знак на варварщина, на свирепост, нещо, което е отминало и не би трябвало да е част от сегашното ни. Ние би трябвало да променим нещата и това нещо да остане единствено в предишното “, съобщи ръководителят на Българския вегански съюз Никола Донев.
„ Убиването на животни за спорт и наслаждение е изцяло ненужно, изключително в 21 в. и когато напъните на всички нас са ориентирани към спасяването на околната среда, към спасяването на нашата планета. В същото време изтребваме огромен брой скотски типове по целия свят. Нашата цел не е да кажем какво би трябвало да се направи, а да накараме хората да се замислят за правилността на тези си дейности “, добави Невена Захариева, която е член на веганския съюз.
Николай Суванджиев, който минаваше по улицата реши да поддържа протестиращите като застана до тях и поддържа настояванията им да се наложи тотална възбрана на риболова и лова на животни освен у нас, само че и в целия свят.
„ Изразявам поддръжката си против ненужното ликвидиране на животни за спорт и развлечение. Има доста други способи да се забавляваме и да спортуваме, които не включват отнемането на живота на животно, което желае да е живо и свободно “, безапелационен е Николай.
Той добави, че в Англия да вземем за пример е неразрешен лова на лисици с кучета, макар че към момента има хора, които се бунтуват против това. Суванджиев изрази вяра ръководещите да чуят гласа на хората и да сложат завършек на безсмисленото изтребване на животни със закон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР