“Ведра Ленд е инвестиционен проект за над 40 млн. лв.

...
“Ведра Ленд е инвестиционен проект за над 40 млн. лв.
Коментари Харесай

Голям инвестиционен проект за фармацевтична фабрика, стопански и туристически комплекс стартира в с. Зидарово

“Ведра Ленд ” е капиталов план за над 40 млн. лева на фармацевтичната компания Ведра Интернешънъл и производителя Тера Фармасютикъл, който ще се реализира в село Зидарово. Проектът ще съчетае в себе си традициите на Странджа с най-модерните технологии, с цел да промотираздравословен метод на живот, реализиран посредством лечебната мощ на природата.

Във фармацевтичната фабрика на Тера Фармасютикъл, част от „ Ведра Ленд “, ще се създават артикули, основани точно на присъщите за региона, България и Европа естествени благосъстояния. Тя ще бъде първи стадий от основаването на комплекса и за нея към този момент има влезнало всила строително позволение.

Освен индустриална база, във „ Ведра Ленд “ се възнамерява да бъде основан икономически комплекс, в който ще се отглеждат над 60 типа билки и лечебни растения, както и овощни дървета и млекодайни животни. Планира се и построяването на огромен събитиен център с повърхност близо 1000 кв.м. с опция за осъществяване на научни мероприятия с здравната и фармацевтична общественост, както и неповторимо миниголф игрище, което да притегля български и задгранични туристи и специфични посетители.

При реализирането на всички стадии от плана, за „ Ведра Ленд “ ще работят над 200 души с разнородни пълномощия.

Община Созопол, отпред с кмета господин Янакиев, навреме и професионално подкрепиха целия развой по координиране на плановата документи на фабриката на Тера Фармасютикъл, с цел да може да се трансформира в действителност този по този начин упорит план.

Построяването на завода, а по-късно в бъдеще и стопанския и научно-туристически комплекс, сигурно ще утвърди района на Созопол като образец за привличане на вложения от одобрени компании със модерни индустриални технологии и ще способства за развиването освен в региона на туризма, само че и на високотехнологичното произвеждане на артикули за здравето.

Церемонията по символичната „ първа копка “ ще се организира на 18 септември 2023 год. от 10:00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР