Ведомствена лаборатория за изследване на води заработи във ваканционно селище

...
Ведомствена лаборатория за изследване на води заработи във ваканционно селище
Коментари Харесай

В Албена заработи ведомствена лаборатория за изследване на качеството на водите

Ведомствена лаборатория за проучване на води проработи във ваканционно населено място „ Албена “. В нея посредством разбори ще се наблюдава и управлява качеството на питейната вода, суровата минерална вода от трите извора на комплекса, както и тази в плувните басейни. Предстои активността й да бъде разширена с изпитвания на отпадъчните води и тези в прилежащата морска акватория. Освен действен мониторинг, лабораторията ще прави разбори и при сигнали за зародили ВиК повреди.

„ Целта на тази инвестиция е да осигурим още по-добра отбрана на здравето и сигурността на гостите на Албена. Чрез следене на физико-химичните индикатори на водата в дадена точка на пробовземане ще направляваме и активността на нашите чиновници от бранш ВиК, спорт или други механически личен състав, за това дали извършват съзнателно отговорностите си по покриване на нормативните условия. Ще създадем също по този начин лична база данни със замерени индикатори, която ще обезпечи времева проследимост и благоприятни условия за дълготраен разбор “, сподели доктор Тамара Стойкова, хигиеничен контрольор в „ Албена “ АД. Тя добави, че с новата облага сдружението за следващ път заявява ангажираността си към запазване здравето на гостите и чиновниците на комплекса, както и устойчивото ръководство на естествените запаси.

В началото на м. април изпълнителният шеф на компанията Красимир Станев, съпроводен от Маринела Цанева - шеф „ Експлоатация “, доктор Тамара Стойкова и изпълнителния шеф на дъщерното сдружение „ Еко Агро “ АД, организира работна среща с ректора на Тракийски университет в Стара Загора проф. доктор Добри Ярков. Основна тематика на диалозите бе опцията за разкриване в Албена на лаборатория за надзор на качеството на храните като част от Централната научно-изследователска лаборатория на университета. В рамките на визитата двете страни разискаха и други посоки за съдействие като взаимни планове в региона на храните, стажантски стратегии, рекламно-информационни акции и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР