Веднъж наричан най-големият тематичен парк в Европа и символ на

...
Веднъж наричан най-големият тематичен парк в Европа и символ на
Коментари Харесай

В „най-големия изоставен тематичен парк в света“, оставен да се руши и разпада само след една година

Веднъж именуван най-големият тематичен парк в Европа и „ знак на горделивост “ за една нация, този тематичен парк в този момент стои зарязан откакто затвори порти след единствено една година работа.

Турският Ankapark през днешния ден е запуснато място с изоставени атракциони и разлагащи се атракции, където в миналото е имало тълпи от щастливи търсачи на мощни чувства. Огромният парк, разполагащ с повърхност от 1,3 милиона квадратни метра, отвори порти през 2019 година като Страната на чудесата Евразия, само че в границите на една година беше зарязан, а дузината му влакчета останаха безжизнени и ръждясващи.

По време на разцвета на парка той беше приветстван като национална икона, като турският президент Тайип Ердоган назова мястото " един от знаците на горделивост за Турция ". Днес обаче този знак е тъжно очернен от отпадъци и парчета на всички места и бурени, които възвръщат атракциите.

Когато беше открит, паркът беше интернационална атракция, разполагайки с 26 огромни тематични атракциона и големите 2117 по-малки...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР