Веднъж група мъже започнали да спорят – как изглежда най-красивата

...
Веднъж група мъже започнали да спорят – как изглежда най-красивата
Коментари Харесай

Приказка за най-красивата жена

Веднъж група мъже почнали да спорят – по какъв начин наподобява най-красивата жена? Един обичал огнено-черни, като въглен очи, с горящ взор. Друг харесвал сиво-сини, бездънни и дълбоки като небето. Трети пък предпочитал кафяви – топли и усмихнати… И за косата – единият казвал, че е по-хубава късата, а другият упорствал, че е дългата, клатеща се на талази чак до петите. Едни се възхищавали на висока, величествена външност, а други предпочитали дребни, нежни и изящни фигури…  

И всеки си мислел, че неговото мнение и изложение е най-точното и не спирал да убеждава останалите в правотата си. Виждайки, че по този начин няма да стигнат до единогласие, най-после решили да отидат при един живял и помъдрял възрастен човек и да чуят неговото мнение:  

- Ние започнахме да спорим – разказали му те, – и по този начин и не съумяваме да се разберем. Кажи ни, честни дребосъче, коя е най-красивата жена?  

Дълго гледал старецът към белеещите зад облаците върхове на далечната планина и най-после, усмихвайки се ведро, отвърнал:   

- Любимата…

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР