Веднага след това до медиите достигна: България може да бъде

...
Веднага след това до медиите достигна: България може да бъде
Коментари Харесай

Голяма награда за онзи, който докаже, че в България може да се пр...

Веднага по-късно до медиите доближи: „ България може да бъде обсъждана като „ Дисниленд “ на антикорупционните старания и политики. Научените уроци са противоположното на достижения “. Това фразеология е на Христо Иванов от ПП-ДБ, по време на форума „ Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност “, проведен от Центъра за проучване на демокрацията в София.

 

Извинявам се, само че дали тези две изявления ще впечатлят някого?  

 

Бившият министър председател на Англия Маргарет Тачър споделя: „ Научих скъп урок: за минимална политическа полза, човек може да получи голям политически срам “.

Силна фраза, само че за български политици не важи.

 

Сигурен съм, че Николай Денков и Христо Иванов откровено желаят да водят борба с корупцията. Но и двамата знаят, че няма по какъв начин да стане това. Защото са сътрудници, въпреки и по насила, с Бойко Борисов и ГЕРБ, които са знак на корупцията от години, само че до момента са недосегаеми за закона.

 

Борисов от дълго време трябваше да е без имунитет и да изяснява в съда по какъв начин и за какво осъществя съмнителния план, прочут като Турски/Руски/Балкански поток, струващ на българските данъкоплатци 3 млрд лв.. Строили са го съветски и беларуски компании, а въоръжени бойци от ЧВК „ Вагнер “ са охранявали обектите. Въпросният газопровод бе част от проекта на Путин да се заобиколи Украйна за транзитиране на газ към Европа и да реализира военната експанзия на 24.02.2022 година против Киев. Да, в този план има доста корупция, поради която умират стотици хиляди, биват сривани села и градове, насилвани дами и деца, военните закононарушения са безчет.

Никой обаче не закача Борисов и съответните министри от неговия кабинет, съпричастни към осъществяването на путиновото предпочитание.

И като приказваме за корупция, дано напомня, че през май 2016 година като министър председател Бойко Борисов взе участие в среща на върха в Лондон, на която подписва Меморандум, с който корупцията се приравнява по грубост и вреди към тероризма. „ Ние към този момент сме създали доста в това отношение и в Лондон това ни го признаха “, - хвали се Борисов пред български публицисти. Казва още: „ Ще се борим против корупцията, както и против тероризма, тъй като са едно и също “. Дори се хвали обществено, че „ нашата Комисия за конфискация (КПКОНПИ) е направила конфискация за над 1 милиарда евро, което е най-голямата конфискация в международен мащаб “.

 

Чиста неистина!

 

Борисовото ръководство остави трагично завещание:

- Първи по смъртност в Европа и света!
- Първи по заболеваемост.
- Последни в Европа и на опашката в света по качество на опазването на здравето - ранглиста на Блумбърг. На 48-мо място от 55 страни, в анкета на СЗО от 2020 година
- при най-ниски приходи на популацията и заплати в Европейски Съюз България е на 1-во място по доплащане на медицински услуги от жителите към 47%! За съпоставяне в Швеция 3%, Германия 3,2%, Латвия 4,6% и прочие
- Най-ниска дълготрайност на живот в Европейски Съюз - 74,9 година В Испания - 83,5 година, Италия - 83,4 година и така нататък
- Последни по витален стандарт в Европа. При междинен коефициент за континента 45,6%, България е със 7%
- От години първо място по корупция в Европейски Съюз.
- Отсъствие на господство на закона.
- Първи по неначетеност в Европейски Съюз - 40% от българските младежи са функционално необразовани.
- Последни по непознати инвестиции; българските компании изостават в капиталовата си активност.

 

Списъкът е дълъг и печален.

 

Лошо ръководство, корупция, злоупотреби, неработеща правна система – най-вече прокуратурата, потребление на институциите като бухалки против неуместни на властта хора, организации и медии.

 

И тъкмо този човек всеки ден извива ръцете на своите сътрудници с всевъзможни искания и закани, че ще разтури кабинета. Сякаш му е бащиния – не е значимо какво мислят българите, а също и сътрудниците ни в Европейски Съюз и НАТО.

Преди два дни стана ясно, че министър председателят на Португалия Антонио Коща е подал оставка поради корупционен скандал. Той призна, че са обискирани няколко държавни здания и са задържани минимум петима души, измежду които и шефът на премиерската канцелария.

Пробвайте да посегнете на някогашния министър председател Борисов и някои негови министри и приятели в грандиозни публични поръчки и планове, финансирани от бюджета – ще се вдигне писък до небесата. Същите ще провеждат бдения пред къщата в Банкя, ще докарат с автобуси почитатели и прочие

 

Истината е, че на далаверите от борисовото ръководство би завидял и кланът Гамбино в Ню Йорк и неговата мрежа в Сицилия, който бе нападнат преди дни от американските и италианските специфични служби.

У нас ДАНС е заета с по-важни неща, като дейното мероприятие против машинното гласоподаване, а министърът на електронното ръководство „ плаче на рамото “ на депутати, че бил заплашван и по-късно се крие като мишок и даже отхвърля да изясни на своя директен шеф – министър-председателя Денков, защо става дума.

 

За да има най-малко зачатък на битка с корупцията би трябвало да бъде изменена системата от институции и тяхното действие. Горните образци потвърждават това. Има два модела на ръководство: един, който ръководи обществото, и различен, който служи на обществото. В България имаме общество, което се ръководи от страната. При такова състояние битка с корупцията не може да има. Освен това в българия съществува феномена, огромна част от жителите да поддържат корупцията.

 

Това също би трябвало да тежи на съвестта на Борисов и неговото ръководство, в случай че имат съвест изобщо, тъй като с държанието си развратиха българите и сринаха и последните полезности, в които имаха вяра хората. Българинът вижда с очите си, че може да се крадат милиони и милиарди брутално, без да има последици за крадците. Оттам и всеобщият стреме към постове в страната и политиката.

 

Няма оптимизъм по тематиката за битка с корупцията. Ръководството на КПКОНПИ е същото, което беше и при Сотир Цацаров и Пламен Георгиев. ДАНС продължава да се държи като пробита от лобита и ползи, а ръководителят отхвърля да подаде оставка, макар настояването на премиера Денков, тъй като се е клел във честност на президента Радев, който го е назначил. Това и в Сомалия го няма, честно…

 

Няма родна институция, която да се пробва най-малко, да се опълчи на корупцията.

 

Премиерът Денков прави и едно доста тъжно самопризнание, че към момента търсим своите герои в битката с корупцията, каквито са италианския арбитър Фалконе и европрокурорът Кьовеши. Вярно е, само че имаме Гешев, който е три пъти притежател на премията на името на Джовани Фалконе, което е международен връх по дебилщина и извратеност.  

 

Мога умерено да публикация солидна парична премия за оня, който потвърди, че в България може да стартира действителна война с корупцията. Бъдете сигурни, че няма да се наложи да я плащам…

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР