Веднага след София с много малка разлика се нарежда Пловдив,

...
Веднага след София с много малка разлика се нарежда Пловдив,
Коментари Харесай

Цените на жилищата във Варна нараснали с над 25% за три години


Веднага след София с доста дребна разлика се подрежда Пловдив, където цените на жилищата са нарастнали с 31,4% за три години. В останалите четири огромни града с над 120 000 поданици повишаването на жилищата също е със съществени темпове. Във Варна, Русе и Стара Загора покачването е с малко над 25%. В Бургас жилищата също нарастват, само че със доста по-бавни темпове – единствено с 17,76% за три години, което e към половината от покачването на цените, записано в София и Пловдив, отбелязва изданието.

Данните на Национален статистически институт демонстрират, че максимален растеж в цените на жилищата има в градовете, където заплатите нарастват и компаниите разкриват нови работни места. Именно по тази причина и не е изненада, че скокът в шестте най-големи града у нас е максимален. Заради икономическото развиване доста хора се местят да живеят в тях, което води до по-голямо търсене и повишение на цените на парцелите. 

Интересно е да се означи, че скокът в цените на остарялото строителство е по-голям, спрямо покачването при новото строителство. В рамките на 3 години старите жилища са поскъпнали приблизително с 26,41%, до момента в който новите с 22,41%. Поскъпването на старите жилища е по-голямо в сравнение с при новите в София, Варна, Бургас и Русе. В Пловдив старите и новите жилища нарастват с съвсем един и същи ритъм, а от огромните градове изключение прави единствено Стара Загора, където при новото строителство нарастването е с 31,11%, при 23,62% за остарялото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР