Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, че нашето

...
Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, че нашето
Коментари Харесай

България е започнала консултации със САЩ за екстрадирането на Желяз Андреев

Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, че нашето предложение е по силата на член 20 от Договора за екстрадиция сред двете страни да стартират съвещания. От през вчерашния ден тези съвещания са факт. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров пред Нова телевизия по отношение на това дали прокуратурата ще изиска ареста на петимата българи по проблема " Желяз Андреев”, съобщи БГНЕС.

В тях участваха представители на Министерството на правораздаването и на Върховната прокуратура от наша страна и надлежно на Държавния департамент на прокуратурата на Флорида от американска страна. Не са налице предпоставките на контракта за краткотрайно задържане. Казано по различен метод, няма наложителен случай, както е в текста по самия контракт. Аз мисля, че по това имаме нужното схващане. Но резултатите ще бъдат оповестени малко по-късно, добави Цацаров.

По думите му съответното задържане на Желяз ще бъде избегнато. " Вторият стадий е обвързван неизбежно с екстрадиционно произвеждане всъщност, в случай че американската страна фактически предяви молбите за екстрадиция. На този стадий прокуратурата ще би трябвало да внесе настояванията в съда”, добави Цацаров. По думите му, с оглед условията за двойна наказуемост, каквато съществува по силата на контракта, предпоставките за екстрадиция не са налице. Аз имам вяра и в разсъдъка, и в правната подготовка на нашите съдии, добави Цацаров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР