Веднага след обявяването на новината, че за приемането на България

...
Веднага след обявяването на новината, че за приемането на България
Коментари Харесай

Партиите веднага включиха темата за отказа от еврозоната в предизборните престрелки

Веднага след оповестяването на новината, че за приемането на България в еврозоната от 1 януари 2024 година партиите използваха тематиката, с цел да бележит своя принос за него или да уязвят политическите си съперници.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова посочи, че партията й е била права като е възразявала против влизането на България във валутния съюз толкоз скоро и акцентира, че свиването на инфлацията би означавало стесняване на обществените разноски. " Свиването на инфлацията под 3% значи внезапно стесняване на разноските и увеличение на бедността и неравенствата. Времето сподели, че сме били прави, че не сме антиевропейска, а
национално виновна партия ", декларира Нинова, представена от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Приветстваме тази демонстрация на здрав разсъдък от страна на държавното управление и демонстрираното почитание към волята на стотици хиляди българи, които се подписаха и не престават да се подписват в подписката за референдума, написа водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, чиято партия събира подписите за национално допитване по въпроса. Партийният водач припомня, че през вчерашния ден на конференция " Възраждане " е настояла държавното управление да не изпраща искане за конвергентен отчет към управлението на еврозоната - нещо, което служебният кабинет е сторил през днешния ден.



" Възраждане " би трябвало да знаят, че не те, а Кирил Петков и Асен Василев отложиха влизането на България в еврозоната. Нека да не си приписват непознати заслуги ", иронизира във " Facebook " Тома Биков от ГЕРБ, нападайки главния си политически конкурент " Продължаваме промяната ". Днес даде лека преднина на новата коалиция сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България " пред партията на Бойко Борисов.

ГЕРБ приписа виновността за отлагането на влизането в еврозоната на ръководството на обединението към " Продължаваме промяната ". Според партията на Бойко Борисов виновността за високата инфлация, която е един от критериите, е точно на кабинета " Петков ". " България няма да бъде призната с помощта на ръководството на " Промяната ". Рекордната инфлация е наследството ни от Политическа партия и Демократична България ", написа във " Facebook " някогашният народен представител Александър Иванов.



Обяснението на " Да, България " - част от новата коалиция, е в това, че болшинство в последния парламент, образувано от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Възраждане и Български напредък не одобри промени в Кодекса за застраховането, които регламентират заплащането на вреди при пътни произшествия в чужбина с регистрирани в България коли. Приемането на текстовете беше едно от изискванията за присъединението на България към еврозоната, само че върви против ползите на свързаната с някогашната барета Алексей Петров компания " Лев инс ". " Бъдещето на 7 милиона българи бе пожертвано поради ползите на 1 осигурител. на финансовото министерство, подкрепени от нас, Европейската комисия и работодателските организации. Те щяха да ни отворят пътя към еврозоната в този момент ", написа " Да, България ".



Според икономиста Георги Ганев, който е бил народен представител от " Демократична България " преди, отводът на Министерството на финансите да съобщи устрема на България за влизане в еврозоната при първа опция трансформира цялата стопанска среда в доста притеснителна посока.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР